Происшествия

Україна відновила контроль над 1200 км свого кордону, дві третіх із них - кордон з Росією

Небезпека залишається, тому класичних заходів охорони кордону не достатньо

Цей материал також доступний

Україні вдалося відновити контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких складає кордон з Росією. Про це заявив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Держприкордонслужби Леонід Баран на пресконференці, повідомляє пресслужба ДПСУ.

«Держприкордонслужба в межах Київської, Сумської та Чернігівської областей вийшла на ділянки відповідальності. Відновлено контроль на ділянці кордону протяжністю 1200 км, дві третини з яких – кордон з рф. Проте, небезпека залишається, тому класичних заходів охорони кордону не достатньо. Зараз продовжуються заходи з детальної перевірки місцевості та облаштовуються додаткові пости», — сказав Баран.

За його словами, найбільш напружена ситуація в Донецькій та Луганській областях.

«Ворог штурмовими діями намагається встановити контроль. Там, разом з іншими силами оборони, діють прикордонники – Луганського, Харківського та Краматорського загонів. На Маріупольському напрямку оборону тримають прикордонники Донецького прикордонного загону та Морські прикордонники Маріупольського прикордонного загону», — зазначив директор департаменту.

Щодо Білорусі та Молдови, то Баран назвав ситуацію «провокативною».

«Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою. Держприкордонслужба враховує можливу загрозу з боку цієї держави та вживає всіх необхідних заходів. Також складна та провокативна ситуація зберігається на Придністровському сегменті кордону з Молдовою. Прикордонники, враховуючи можливі ризики, також вживають всіх необхідних заходів. Наразі всі пункти пропуску на цьому сегменті закриті», — зауважив очільник департаменту охорони державного кордону.

Він додав, що за останні дні зростає кількість обстрілів позицій прикордонників України з території Росії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button