Происшествия

Дивом вижила: дівчинці в Миколаєві уламок російського снаряда влучив у голову

Два дні дитина перебувала у комі. Зараз вона наново вчиться рухатися та починає розмовляти (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Під час обстрілу міста Миколаєва касетними снарядами 4 квітня 2022 року Ніна Вавринюк накрила свою дев’ятирічну доньку Софію собою. Тоді родина ледь врятувалася, ховалися на землі під стінами будинку у житловому кварталі. Уламки одного зі снарядів влучили у голову Софійки. Станом на 10 травня дівчинка лікується у Львові. Про це кореспондентам Суспільного розповіла мати дівчинки Ніна Вавринюк.

До Миколаєва родина переїхала з села через постійні обстріли.

Історію 9-тирічної Софійки лікарі називають справжнім дивом. Уламок від касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь її мозок від лобної ділянки до потилиці. Два дні дитина перебувала у комі. Зараз вона наново вчиться рухатися та починає розмовляти.

«Праве око трохи коситься, а чомусь ліве погано бачить. Праве вушко погано чує, праву ручку вона погано підіймала, зараз трошки краще, і розтискати її гірше, взагалі не могла розтиснути. Зараз краще. І права нога: потрохи вчимося ходити, тренуємося», — розповіла Ніна Вавринюк.

Лікарі видалили уламки з мозку та перекрили уражену частину титановою пластиною. Надалі на Софію чекає тривала реабілітація.

«Уламок застряг аж в задній черепній ямці. Тобто пройшов через весь мозок і пройшов через стовбур головного мозку. У таких ситуаціях більшість пацієнтів взагалі не виживають, а якщо і виживають, то не можуть контактувати з навколишнім світом, а просто функціонують. У неї є незначна слабкість у правій руці та правій нозі, але у порівнянні з тією травмою, яку вона отримала, це насправді чудо», — розповів завідувач нейрохірургічного відділення лікарні Михайло Ловга.

Із маминою допомогою дівчинка тренується рухатися, малює, співає, грається з іграшковим котиком. Із Софійкою працює психолог. Далі родина за сприяння волонтерів поїде до Нідерландів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button