Общество

На окупованих територіях Миколаївщини й Херсонщини рашисти просувають ідею єдності з ними

Повідомив офіцер ОК “Південь” Владислав Назаров (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Ситуація в зоні відповідальності Оперативного командування «Південь» залишається стабільно напруженою, — повідомив 9 травня 2022 року офіцер ОК “Південь” Владислав Назаров. Ворог продовжує триматися на зайнятому рубежі без створення нових ударних угруповань і спроб просунутись на захід. Натомість вкриває реактивними системами залпового вогню Миколаїв і передмістя.

По Одещині противник продовжує здійснювати повітряну розвідку за допомогою БПЛА. Влучним ураженням протиповітряної оборони черговий «Орлан-10» безславно пішов на дно моря.

«Тим часом ранковий ракетний удар по Одеській області нанесено 4 ракетами типу «Онікс» з ракетного комплексу «Бастіон» в ТОТ Криму. Ворог продовжує нищити об’єкти інфраструктури області та здійснювати психологічний тиск на цивільне населення», — нагадав офіцер.

На окупованих територіях Херсонщини й Миколаївщини в День Перемоги рашисти намагаються просувати ідею єдності із ними, братерства і наслідування перекрученої ними ж історії. Для картинки з Криму завезено так званих «активістів».

«А свідомі українці навіть під окупацією підтримують акцію «Жовта стрічка». На гілках дерев, на парканах та лавках, на дитячих майданчиках і бильцях, — де завгодно майорять жовті стрічки, як символ віри у світло, яке переможе темряву. Сьогодні для мешканців окупованих територій — це символ надії на те, що окупація — не вирок, не спосіб життя і вже точно не ознака їх майбутнього», — повідомив Назаров.

Жителі Херсонщини та Миколаївщини, які опинилися під тимчасовою владою рашистів та їх колаборантів, непохитні у своєму прагненні жити у вільній незалежній Україні. Вони не сприймають вмовляння, їх не переконують залякування, вони здатні силою духу зупиняти важку техніку і підіймають прапор України над головою розгублених ворогів.

«Віримо, що дуже скоро жовті стрічки світлої віри людей з-під окупації та сині стрічки яскравого кольору мирного неба поєднаються знов у великий переможний прапор України, під яким ми відбудуємо державу, відродимо наші міста та села, зміцніє наша незалежність.

Наразі варто пам’ятати, що підступність ворога, який розриває вогнем і снарядами Україну, й водночас покладає квіти до пам’ятних місць із назвами українських міст, — безмежна.

Тому, дотримуйтесь заходів та алгоритмів безпеки, обмежень комендантської години. Пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи. Не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів та місця влучання ворожих снарядів. Тримаймо стрій! Разом до перемоги!», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button