ОбществоТема дня

Днями з'явиться вода в кранах миколаївців. Пити її не можна, заболять животи, - Сєнкевич

Вода буде технічною

Цей материал також доступний

5 травня 2022 року в своєму прямому ефірі Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич повідомив про проект відновлення водопостачання найближчими днями:

«Найближчим часом, тобто цими вихідними, ми починаємо заповнювати систему водою. Якщо у вас є ручка, чи там паперчик, можете собі записати оцю інформацію, що я вам даю. Ітак, ємність всієї системи в Миколаєві, всіх трубопроводів складає десь біля 150 тисяч кубічних метрів в цій системі. За весь час, поки в нас не було води, то ця система вже спустошена. Що це означає: окрім того, що в неї немає води (її треба закачати), потрібно промити систему, бо труби, коли перестала бути вода, вони почали трошки іржавіти. Ну, не трошки, а іржавіти, бо всередині труби самої з’явилося повітря, і є там волога, тому труби почали іржавіти.

Що ми будемо зараз робити: найближчим часом ми будемо забирати воду з річки Південний Буг, з якої ми з вами воду не пили. Ми будемо цю воду очищати, хлорувати і додавати в неї коагулянти, тобто очищати її для того, щоб її можна було подавати в цю трубу.  Ми заллємо цю воду для того, щоб заповнити цю систему. Чому це важливо: щоб ви зрозуміли, що питна вода, яку ми дістаємо з-під землі, її запаси не такі великі, як нам потрібні. Якщо ми загалом кажемо, що в нас зараз буде діставатись з-під землі десь 5 тисяч кубів там на день… чи 10 (ми зараз свердлимо свердловини і т.д.), то ми цю систему не заповнимо ніколи, бо почнуть люди відбирати воду — в одних буде вода, а в інших не буде і т.д. Тому сьогодні стоїть задача наступна: ми беремо воду з Південного Бугу, заповнюємо трубу і після цього відкриваємо деякі, скажімо так, не крани, а пожежні гідранти і водозброс, ми скидаємо і промиваємо систему. Ви побачите, що ця вода ллється по місту з різних місць. Вона промиває ці труби. Ось чому це важливо, щоб ви не переживали, чому вода виливається на вулиці. Тому, що треба промити систему.

Далі після цього, коли буде промита ця система, вона буде заповнена саме цією, скажемо так, технічною водою.

Ця вода не є питною, це потрібно запам’ятати і передати своїм близькимНа сьогоднішній день у нас буде вода технічна, її не можна пити і не можна з неї готувати їжу. Уважні будьте і передайте цим всім людям інформацію, всім своїм знайомим», — каже Олександр Сєнкевич.

«Після того, як система буде заповнена, ми будемо відключати подачу води з річки. Це означає, що ми її не будемо так очищати, а ми будемо використовувати воду підземну. Я сказав чи 5, чи 10, чи 15, чи 40 — це залежить від того… Ми сьогодні диверсифікуємо — свердлимо свердловини в різних місцях нашого міста. Тож, поступово вода, яка буде подаватись в труби, вона буде заміщатись тією водою зі свердловин. Так, ця вода знову ж таки не є тієї якості, як у нас була в трубі, вона буде технічною. І коли ми дістанемось до рівня питної води, щоб її можна було пити чи використовувати в їжі, я обов’язково вам це повідомлю. До цього моменту, до мого повідомлення у засобах масової інформації чи в моїх прямих ефірах — воду з крана пити не можна!», — наголосив мер.

На завершення він пояснив, що, якщо містяни не прислухаються до його попереджень, у них почнуться проблеми зі шлунком.

«Але вода потрібна для того, щоб змивати, прати і т.д., і тому подібне», — каже Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button