ПроисшествияЭкономика

Підприємство Дерипаски постачало з України до РФ компоненти для виготовлення ракет

Повідомили в Держбюро розслідувань (відео)

Цей материал також доступний

Одне з підприємств російського олігарха Дерипаски (який, до речі, володіє і Миколаївським глиноземним заводом) постачало з України до РФ компоненти для виготовлення ракет. Видобуток здійснювали в кар’єрі на Сумщині, після чого експортували до росії, — повідомляє ДБР.

За даними слідчих, Глухівський кар’єр кварцитів, що належить офшорній компанії російського олігарха, здійснювавши незаконний видобуток високочистого кварциту, кремнію та інших мінералів.

Кремній міг використовуватися агресором під час виготовлення ракет, якими потім завдавались удари по мирних містах України.

Читайте також:
Меня очень просят это не говорить, но я за мир, — владелец НГЗ Дерипаска

Нагадаємо:

российский олигарх Дерипаска, основной акционер “Русала”, фактически владеет «Николаевским глиноземным заводом». Ранее сообщалось о том, что подконтрольный Дерипаске холдинг «Русал» продал «Николаевский глиноземный завод» (по мнению экспертов, для “обхода” украинских санкций) сырьевому трейдеру «Glenсore». Сразу после этого стали высказывать мнения, что Дерипаска формально отмежевался от НГЗ, при этом оставив за собой контроль над предприятием.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button