Происшествия

У Миколаєві в приватний будинок влучила ракета: "там було вісім людей, двоє дітей"

Добре, що ніхто не постраждав.

Цей материал також доступний

Під час одного з ракетних обстрілів Миколаєва у приватний будинок прилетів ракетний двигун з системи залпового вогню. Дім частково зруйнований, загиблих та травмованих немає.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла очевидиця обстрілу Оксана Доманська.

За словами Оксани Доманської, перші пів години після вибуху вона була в шоковому стані та лише згодом почала приходити до тями та розуміти, що сталось з їхнім будинком.

Ракета залетіла в приватний будинок

«Ніхто не очікував, що до тебе в будинок залетить. Це страшно, звичайно. В будинку було вісім людей, двоє дітей. Добре, що ніхто не постраждав. Бог відвів. Уламки були всюди, летіло все, але ніхто не постраждав», — сказала Оксана Доманська.

За словами піротехніка Володимира Козирєва, снаряди, що летять з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Ураган», є некерованими.

«Це був РСЗВ “Ураган”. Він вилітає з установки, в небі спрацьовує маршовий двигун, він від’єднується від основного заряду і падає по будь-якій траєкторії і може потрапити в будь-який будинок. В даному випадку потрапив в будинок, постраждалих немає і вибухонебезпечних предметів поруч не було, небезпечних для людей. Ми приїхали, забрали і відвеземо на полігон.», — розповів Володимир Козирєв.

Вибухотехніки виносять залишки боєприпасу.

Як розповів Володимира Козирєв, через часті обстріли з боку російських військових піротехнікам доводиться обстежувати одні і ти самі райони Миколаєва.

Залишки боєприпасу піротехніки вивезуть на полігон та знищать

«Часу не вистачає, ми не встигаємо все зробити. Ми обстежили, наприклад, один район, а наступного дня прилетіло ще і ми знову їдемо на той самий район. І так може повторюватися день, два і ми їздимо по тих самих місцях», — розповів Володимир Козирєв.

За словами Володимир Козирєва, роботи від початку війни стало більше на 80 відсотків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button