ОбществоПроисшествия

14-річна дівчина, яку в Бучі зґвалтували п’ятеро російських окупантів, вагітна і планує залишити дитину

14-річну дівчину з Бучі зґвалтували п’ятеро російських окупантів. Тепер вона вагітна і планує залишити дитину, біологічний батько якої – окупант і ґвалтівник. Цю історію за згоди батьків постраждалої дитини розповідає психологиня Олександра Квітко, яка працює на гарячій лінії омбудсменки для надання психологічної допомоги.

Олександра каже, що родина дівчини вирішили залишити дитину, адже лікарі попереджають: якщо зараз зробити аборт, постраждала імовірно не зможе більше мати дітей. Тепер психологиня допомагає дівчині прийняти цю дитину.

Загалом Квітко зараз працює із п’ятьма дівчатами віком 14-18 років, які завагітніли через зґвалтування російськими солдатами.

Станом на 25 квітня на гарячу лінію омбудсменки надійшли звернення про 101 випадок сексуальних злочинів на нещодавно звільнених від російських загарбників територіях України.

Серед постраждалих не лише жінки, а й чоловіки та малі діти. Наймолодшій постраждалій, з якою працює Олександра, 10 років.

«Часто ґвалтують дівчат 14,15,16 років. Після війни в Україні буде багато вагітних підлітків», – каже Квітко.

Загалом же поки відомо лише про 12 випадків примусової вагітності серед постраждалих від зґвалтувань, але їх насправді більше – лише малий відсоток постраждалих готовий розповідати про те, що з ними сталося, сказала в етері Радіо Свобода омбудсменка Людмила Денісова.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Дитина від гвалтівника... Вона любитиме її чи буде дивитись і пам'ятати як саме вона завагітніла? Я не психолог, але по моєму аборт в цій ситуації кращий вихід. По моєму в цієї дитини просто похитнулась психіка

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button