Общество

Рух опору: українські партизани допомагають ЗСУ нищити ворога

Такі приклади не є поодинокими й мають систематичний характер

Цей материал також доступний

ГУР повідомляє про результати роботи руху опору в ході звільнення населених пунктів України від російсько-фашистських загарбників:

Наприкінці березня розвідники, разом з нашими “партизанами” та підрозділами ЗС України, взяли участь у звільненні низки населених пунктів в Сумській та Чернігівській областях. В результаті проведення засідок, мінування автодоріг, зачищення територій, використання БпЛА проводилась активна робота над наповненням “кошика втрат” противника.

25 березня 2022 року, Сумська область. В результаті організованих засідок та в ході зачищення території було знищено вогневу позицію противника (при цьому було захоплено боєкомплект ворога), знищено інженерну техніку противника, захоплено 3 одиниці автомобільної техніки (УАЗ, автобус, екскаватор), взято у полон 22 окупанта.

28 березня у Сумській області українськими “партизанами” було захоплено ворожий танк Т-80 (з боєкомплектом), який було передано підрозділу місцевої ТрО.

29 березня у Чернігівській області “партизани” здійснили мінування автодороги та організували засідку. Як результат, було знищено САУ “МСТА-С”, БТР-80, паливозаправник противника, а також ліквідовано 10 окупантів.

«Такі приклади не є поодинокими й мають систематичний характер. На жаль, з огляду на специфіку діяльності, багато чого не можна побачити у стрічках щоденних новин», — зазначають в Міністерстві оборони України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button