Происшествия

Рашисти на Миколаївщині підступно ховаються за мирним населенням, як за живим щитом

Протягом сьогоднішньої ночі ворог намагався захопити спостережний пост в Миколаївській області

Цей материал також доступний

П’ятдесят першу добу поспіль всі сили охорони та оборони півдня разом з усім українським народом протистоять повномасштабному вторгненню окупантів. На Південнобузькому напрямку противник намагається провести фортифікаційне обладнання позицій, поповнює запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів. Веде розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів. Про поточну оперативну обстановку на півдні України повідомило 15 квітня Оперативне командування «Південь»:

На Миколаївщині та Херсонщині ворог зухвало завдає ракетно-артилерійські удари по окупованим ним населеним пунктам, де сам же залишив попередньо обрані позиції, у дворах житлових будинків, школах, інших об’єктах інфраструктури. Таким чином, рашисти, підступно ховаючись за мирним населенням, як за живим щитом, намагаються схилити тих самих місцевих до хибної думки, що обстріли населених пунктів – це справа українських військових, а їх місія — так званих визволителів.

Протягом сьогоднішньої ночі ворог намагався захопити спостережний пост в Миколаївській області та провести розвідку наших позицій в Херсонській. Обидві спроби були невдалі: атаку на пост відбито, а розвідувальну групу знищено.

Загальні втрати ворога тільки за цю ніч склали 22 рашиста і 3 одиниці техніки.

Обстановка в Чорноморській операційній зоні залишається напруженою. Отримавши розгромне ураження як по корабельному складу, так і по імперських амбіціях, ворожі сили оскаженіло вишукують спосіб помсти, посилюючи повітряну розвідку, активізувавши ракетні атаки, диверсійну та агітаційну діяльність.

Але сили охорони та оборони півдня України напоготові: БПЛА-розвідник на Одещині влучно знищений ППО, агітатори та колаборанти стикаються зі свідомою проукраїнською позицією місцевого населення півдня України та потрапляють до компетентних органів.

Закликаємо зберігати спокій та виваженість, ретельно перевіряти інформацію на правдивість, а за сигналами тривог діяти чітко і швидко.

Разом до Перемоги!

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button