Общество

"З мрією про мир на рідній землі", - школярі з Корабельного району створили білих голубів

Медіавіконце проходило на платформі Zoom

Цей материал також доступний

В бібліотеці-філії №18 (розташованій в Корабельному районі) ЦМБ ім. Кропивницького м. Миколаєва відбувся захід, присвячений миру, про який мріє український народ, наближаючи перемогу, тримаючись і роблячи все можливе і неможливе у ці страшні часи для нашої країни.

Медіавіконце «З мрією про мир на рідній землі» проходило на платформі Zoom з учнями 3-А класу Миколаївського ліцею ім. Олега Ольжича.

Про це повідомила 13 квітня завбібліотекою-філії одна з організаторок медіа-заходу Лілія Полковніченко. Також в організації та проведенні заходу та майстер-класу приймала участь вчитель-методист колишньої школи №1 (нині — ліцею) ім. Олега Ольжича Ольга Радул.

«Медіавіконце — таку форму онлайн-заходів бібліотека використовує уже третій рік поспіль для учнів шкіл Корабельного району. Зараз наші діти сидять у підвалах та укриттях у різних регіонах України та знаходяться у інших країнах, вони намагаються навчатись дистанційно, а вчителі організовують навчання, не дивлячись ні на що, бо небайдужі їм їх учні і небайдуже їм, чи матиме підростаюче покоління освіту. Ми ж, бібліотекарі, намагаємось покращити навчальний процес наших улюблених читачів, влаштовуючи такого роду заходи.

Захід відбувся після повітряної тревоги, адже відбувся, і ми із задоволенням говорили про українських письменників і поетів, я познайомила дітей з миколаївськими дитячими письменниками та їх творами: Ангеліною Крихелі, Тетяною Свірською, Вірою Марущак, Інесою Завяловою, згадали та познайомились з українськими народними казками», — написала Лілія Полковниченко.

«Маленькі розумники 3-го «А» читали напам’ять вірші Ліни Костенко та Анатолія Качана, які мені дуже сподобались, і я вдячна їм за ці вірші і вдячна Ользі Вікторівні Радул та батькам учнів, які разом вивчають українську поезію, українську літературу!

Символ миру — білий голуб! Сьогодні ми всі разом виготовляли своїми руками «Білокрилого птаха миру», організувавши дистанційний майстер-клас.

Всі дуже старались, бо дуже мріємо про мир на Україні, про мир на нашій рідній землі! Нас захищають наші рідні річки Південний Буг та Інгул, наше море, наше небо, наш степ, наші Збройні Сили України, в які ми віримо і молимось за них… Всім їм ми низько вклоняємось до землі і віремо в перемогу!

І сьогодні прапор України майорить над бібліотекою, а білокрилий символ миру у дитячих руках оберігатиме тепер рідну землю і наближатиме до нас перемогу та мир!», — сказано в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button