ПроисшествияТема дня

Будинки покинуті та зруйновані: як виглядає Балабанівка після обстрілів російських окупантів

На вулицях мікрорайону майже немає людей, бігають зграї покинутих собак

Цей материал також доступний

Російські ракети та бомби 7 березня 2022 року потрощили дахи та стіни будинків у Балабанівці, на вулицях мікрорайону майже немає людей, бігають зграї покинутих собак, де-не-де лежать залишки парашутів, на яких російські війська скидали на мирних жителів бомби, — повідомляє «Суспільне».

Жителька Балабанівки Анна прокинулася о четвертій ранку сьомого березня, коли почула звуки вибухів. Снаряд впав на городі, від гучного звуку жінку відкинуло вибуховою хвилею та контузило, вона досі проходить лікування.

«Почали летіти літаки. Щось вони кидали. Я швидко побігла на другий поверх, я взяла лише ковдру, щоб спуститись у підвал. Я взяла ковдру, мене якось викинуло на майданчик, я так лежала, я нічого не чула, мені здавалося, що біля мене прям летить цей літак. Так, мене контузило, я зараз п’ю таблетки, зараз нормально, але в голові ще трохи дзвенить і у вухах теж», — говорить Анна.

Місцеві розповідають, що час від часу чують звуки обстрілів. Три дні тому були «прильоти» неподалік від мікрорайону, внаслідок яких загорілася частина Балабанівського лісу.

«Всюди. І на тій вулиці, і тут, і наступна вулиця теж. Летіли сюди, фуганули. Нічого не вдієш, житимемо, намагатимемося», — каже Михайло.

За словами кореспондентки «Суспільного» Світлани Кльосової, бомба впала прямо посеред вулиці, від неї лишилася воронка, глибиною майже півтора метра. Поруч — автомобілі, які згоріли. Власники цих машин виїхали з Балабанівки в той же день, коли стався вибух. Техніка згоріла вщент, один автомобіль перекинутий, ймовірно, вибуховою хвилею. Будинок також потрощений. Сусід власників будинку Павло приходить сюди, щоб відремонтувати вікна.

«Воно якось все швидко: шум, потім вибух, ми буквально усі в підвал побігли. А деякі люди були у підвалі. Ці, наприклад, сусіди, вони тільки приїхали, дивом зайшли сюди. І як вони зайшли, то відразу — ну, ви бачите, що з машинами там трапилося», — каже житель Балабанівки Павло.

Фото: Світлана Кльосова/Суспільне Миколаїв

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button