Общество

4 стратегії економії часу

Лаура Мей Мартін, яка керує програмою productivity у Google, говорить, що мати кілька основних навичок продуктивності, на які можна спиратися, дуже важливо, щоб допомогти вам керувати всіма частинами життя, що рухаються.

Ви можете відточити власну продуктивність як навичку. По суті, йдеться про створення корисних при робочому дні звичок, до яких можна звикнути за рік, незалежно від того, чи ви є досвідченим керівником або тільки починаєте свою кар’єру. Наприклад, у розпорядку для може бути місце для ігор в онлайн казино, але лише після продуктивно проведеного дня.

Як багато хто з нас дізнався за останні два роки, бути продуктивним може бути дуже складно, коли трапляються непередбачені обставини. Ось чому так важливо мати кілька основних навичок продуктивності, які допоможуть вам впоратися з рухомими частинами життя. У зв’язку з цим ось кілька порад щодо продуктивності, які можна взяти на озброєння:

  • Тайм-менеджмент є дуже важливий;
  • планування має бути завжди пріоритетом;
  • переглядайте свої пріоритети в роботі.

Тайм-менеджмент для різних завдань

Кожен із нас застрявав у негативному циклі відкладання, коли стикався з великою, важкою або потребою багато часу завданням. Зіткнення із завданням віч-на-віч здається занадто лякаючим і може викликати почуття тривоги, тому ми відкладаємо її на потім і зосереджуємося на інших, менш термінових справах. У міру наближення крайнього терміну ми стаємо ще тривожнішими, що ще більше посилює відкладення.

Крім очевидної негативної сторони пропущеного терміну, зволікання завдає нам шкоди, не дозволяючи ефективно використати свій час. Найлегше запобігти зволіканню, визначивши свої «годинник сили» — періоди часу, коли ви найбільш продуктивні, і розподілити відповідальні завдання на цей час. Наприклад, кураторка курсу вважає, що найбільш продуктивно працює вранці з 7 до 9 години, до того, як зустрічі та електронна пошта вимагатимуть більше уваги. Потім ви можете виділити час простою для дрібніших, рутинних завдань або менш енергійних зустрічей, наприклад, для посиденьок з колегами за чашкою кави.

Ще один чудовий спосіб заощадити час — визначити, які завдання ви виконуєте найчастіше, і знайти швидші способи їх виконання. Багато хто з нас, ймовірно, багато часу в поштових скриньках і під час відеодзвінків. А сюди ви можете зайти, аби дізнатися про нові види розваг для відпочинку.

Планування – ключ до успіху

Управління часом — неймовірно корисна навичка, але зберігати концентрацію уваги у відведений час, мабуть, ще важливіше. Ми здатні простежити деякі причини “спотикання”, що відволікають, якщо приймемо їх як даність і навчимося їх усувати. Такі поради, як тримати відкритою тільки одну вкладку і відключати повідомлення, допоможуть звести до мінімуму фактори, що відволікають, і запобігти зволіканню. Також рекомендується складати список справ напередодні увечері. Знаючи, що на вас чекає попереду, ви зможете легше розставити пріоритети. Вигляд з висоти пташиного польоту допоможе вам зрозуміти, який час знадобиться на кожен пункт, що є дуже корисним.

Управління фокусом також допоможе вам не відволікатися від поточних пріоритетів. Зрештою, говорячи «так» чомусь, ви кажете «ні» чомусь іншому. Завжди є компроміс. Наприклад, кажучи «так» зустрічі, на якій вам не потрібно бути присутнім, ви кажете «ні» проекту, який вам потрібно закінчити. Перевіряйте свої пріоритети час від часу і намагайтеся збалансувати повсякденні завдання, які виконуєте «теперішній ви», із завданнями «майбутнього ви».

Оновлення списку справ

Це може здатися простим, але класичний список справ є одним із найкращих способів залишатися організованим. Складаючи список справ, ви повинні думати про нього як про карту, яка вестиме вас протягом дня. Однак якщо оптимізувати список справ так, щоб він став чимось більшим, ніж просто набором справ, які потрібно зробити, це може створити чудеса з продуктивністю та психічним здоров’ям.

Продуктивність працюватиме на вас

Всі мають різні стилі роботи, і розуміння того, що вам підходить (а що ні), допоможе вам знайти звички продуктивності, що відповідають вашим потребам. Наприклад, люди, які воліють переписувати свої рукописні нотатки з нарад, можуть відразу отримати користь від підвищення швидкості набору тексту, а ведення журналу може бути марним тим, хто робить у електронному вигляді.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button