Общество

Найкращі способи відволіктися в такий важкий період

Якщо у вас проблеми з психічним здоров’ям, спричинені стресом останніх подій, то те, що ви читаєте та дивіться, може спричинити тривогу. І навіть сьогодні є моменти, коли звернення до екранів – не найкращий варіант. Наприклад, синє світло, що походить від електронних пристроїв, пригнічує вироблення гормону сну мелатоніну. Це не найкращий варіант, коли ви вп’ялися в стелю і сподіваєтеся, що перегляд серіалів допоможе вам заснути.

Відволікатися на інтернет або ігри онлайн казино також може бути складно, якщо ви відчуваєте сильний біль або чутливі до світла та звуку. Кожен, хто страждає від мігрені або сенсорного навантаження, знає, як це лежати в темній кімнаті, не відволікаючись ні на що, крім власних думок. А як щодо тих випадків, коли ви проходите страшні медичні тести та процедури, і вам не завадило б подумки втекти? У цих випадках є тільки ви та ваш розум.

Теоретично, медитація, уважність та дихальні вправи відмінно підходять для таких випадків. Але якщо у вас достатньо зосередженості та розумової енергії, щоб спробувати ці практики в першу чергу, ви, ймовірно, не зможете розважати себе подібним чином кілька годин поспіль.

Більше того, виявляється, що більшість людей вважають за краще шокувати себе — буквально! — чим залишитися наодинці зі своїми думками. Так що ж робити, коли є тільки ви і ваш розум, як скоротати час і не збожеволіти? По-перше:

  • Намагайтеся нормалізувати своє серцебиття;
  • уявіть свій ідеальний день;
  • сплануйте, що будете робити, коли тяжкі часи скінчаться.

Візуалізуйте свій ідеальний день

Якби у вас було весь час, гроші та енергія у світі, як би виглядав ваш ідеальний день? Куди б ви пішли і з ким провели час? Чим ви займалися б і, найголовніше, як би ви хотіли, щоб все це відчувалося?

У цій інтелектуальній грі небо – це межа. Дайте волю своїй уяві: уявіть, як ви прокидаєтеся, снідаєте і займаєтеся йогою на пляжі, а вранці гуляєте вулицями Флоренції, милуючись всією красою епохи Відродження. Потім ви можете уявити, як обідаєте з найкращими друзями та вирушаєте за покупками до Нью-Йорка. Нарешті, уявіть тепло шкіри і тріск вогнища, коли ви вечеряєте з близькими людьми біля вогнища в лісі.

Ваша візуалізація не обов’язково має бути реалістичною, це може бути все, що робить вас щасливим та задоволеним. Якщо ви любите повільний та простий день, це теж чудово! Просто постарайтеся задіяти всі свої органи почуттів для досягнення найкращих результатів: які кольори, звуки, текстури та відчуття ви помічаєте?

Фантазії про свій ідеальний день можуть заспокоювати і піднімати настрій, коли вам дійсно потрібне позитивне відволікання, наприклад, у лихоліття. Більше того, ця гра розуму може дати вам таку мотивацію, щоб повільно рухатися до своїх мрій та цілей, незважаючи на труднощі.

Складайте списки 10 найкращих

Це улюблена гра напередодні Нового року: які фільми, книги та пісні були найкращими у році, що минає? Якщо ви застрягли в ліжку або вбиваєте час у залі очікування, ви можете зіграти у власну версію цієї гри.

Подумки складіть список «Найкраще з найкращого». На вашу думку, які 10 кращих романів ви прочитали? Хто ваші улюблені актори всіх часів? Назвіть 10 музичних кліпів десятиліття, що найбільш запам’ятовуються? Якби ви могли порекомендувати 3 подкасти, які б ви вибрали? Які 5 документальних фільмів найбільше вплинули на ваше життя? Якби ви могли влаштувати фантастичну звану вечерю, яких 4 людей ви запросили б за стіл?

Здійсніть уявну прогулянку

Якщо ви заплющите очі, чи зможете ви швидко уявити свої улюблені місця? Якщо так, то, можливо, ваше тіло не зможе вирватися з поточної ситуації, але ваш розум може вирушити на прогулянку.

Уявіть, що ви відчиняєте вхідні двері та виходите на вулицю. Уявіть, як вам доведеться йти або їхати до знайомого місця, наприклад, до будинку вашого найкращого друга. Що ви бачите на шляху? Чи можете ви уявити, як земля відчувається під ногами, як пахне трава?

Ви також можете подумки прогулятися своїм містом, прилеглим парком, зоопарком або добре знайомій вам природній зоні.

Ця гра розуму, особливо у поєднанні з глибоким диханням животом, може заспокоїти вас та допомогти заснути.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button