Общество

У Миколаєві п’ятирічна волонтерка працює поряд із дорослими

Прийшла до волонтерів разом із мамою

Цей материал також доступний

У миколаївському ДОФ разом із сотнями дорослих волонтерів працює п’ятирічна Вероніка. Дівчина малює для волонтерів та військових, із дорослими возить їжу на блокпости. Йдеться у відеосюжеті Суспільного.

П’ятирічна Вероніка прийшла у ДОФ разом із мамою Наталею, аби допомагати чим можуть.

«Я можу займатись корисними речами і не корисними. Я їм відвожу їжу, крім їжі малюнки і браслетики, тому що вони оберігають мій спокій», — розповіла Вероніка.

Виїжджати за кордон родина поки не планує, а в Україні небезпечно всюди, — говорить мати Вероніки Наталя, — тому вирішили допомагати армії чим можуть.

«Дитина пережила страшний обстріл. Я навіть не думала, що вона настільки мужня дитина. Вона перша почала про блокпости: «Мамо, давай мої цукерки роздамо. Мамо, давай ще щось відвеземо», — каже мама Вероніки.

девочка волонтер

Наталя вважає, що в такий спосіб дитина вчиться допомагати іншим.

«Чому ДОФ? Коли ми вперше приїхали, то побачили, що тут маленький вулик, тут всі працюють. Дитина бачить, що окрім фронту, крім військових є люди, які об’єднуються, допомагають, разом шматочок до шматочка, пазл до пазла — до перемоги. Так, це наша позиція: допомагати чим можемо», — говорить Наталя.

Попри те, що Вероніці п’ять років, у ДОФі її офіційно зареєстрували як волонтерку.

«Вона якось завжди нас підбадьорює, змушує бути активними, а не просто сидіти у своїх комп’ютерах, а щось робити важливе. Вона багато робить зі своєю мамою. Вони завжди їздять, щось привозять, щось знаходять, щоб можна було передати до військових. Я не знаю, де вони це знаходять, але молодці. Завжди підтримка від цих двох дуже сильна», — каже координаторка волонтерів Анна.

Допомагати у ДОФ Вероніка із мамою приходять майже щодня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button