ПроисшествияТема дня

Збито російський бомбардувальник СУ-34, який намагався атакувати Миколаїв

ВСУ продовжують знищувати ворога

Цей материал також доступний

Оперативне командування «Південь» вдень 10 квітня 2022 року повідомило про поточну оперативну обстановку:

Окупанти намагаються покращити своє положення на Миколаївському напрямку, але наші війська продовжують знищувати ворога, відтісняючи противника з займаних позицій та знищуючи його ресурси.

Зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил Збройних Сил України збитий російський винищувач-бомбардувальник СУ-34, який намагався атакувати Миколаїв.

Загальні втрати ворога тільки за цю ніч (з 9 на 10 квітня) склали 70 орків і 7 одиниць техніки.

У зв’язку зі значними санітарними втратами особового складу та техніки, на Херсонщині орки розгорнули польові шпиталі та ремонтні майстерні. Водночас, в умовах постійного надходження поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації, у шпиталях окупантів не вистачає кваліфікованого медичного персоналу. Крім того, у ворога є проблеми із запасами медичних препаратів, поповнення яких практично не здійснюється. Також, особовий склад ремонтних майстерень з відновлення техніки ворога вимушений працювати цілодобово в умовах відсутності стабільного постачання запасних частин та агрегатів.

Крім артилерійських та ракетних обстрілів, ворог продовжує тиснути інформаційно, приписуючи собі вигадані перемоги, звинувачуючи українську владу в утисканнях прав і свобод мешканців південних регіонів, агітуючи за створення квазіреспублік.

Так, у місті Нова Каховка окупанти використовують потужності місцевих типографій для підготовки агітаційних матеріалів (брошур, буклетів, плакатів, бланків) для проведення так званого “референдуму щодо створення Херсонської народної республіки”.

Обстановка в Чорному морі суттєвих змін не зазнала. Корабельно-катерні групи противника продовжують блокувальну діяльність.

Імовірність нанесення ракетного удару залишається високою, не полишає ворог і зухвалих планів висадки десанту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button