ОбществоТема дня

В Україні розпочалася третя хвиля мобілізації, а весняний призов строковиків скасовано

Формально мобілізація розбита на чотири хвилі

Цей материал також доступний

В Україні розпочалася третя хвиля мобілізації. Це означає, що Збройні сили України призивають резервістів, які закінчили військові кафедри. Про це 7 квітня повідомили на ТК «Україна 24».

Нагадаємо:
24 февраля 2022 года Зеленский подписал указ
о всеобщей мобилизации

Зазначимо, що під час третьої хвилі мобілізації в армію забиратимуть тих, хто належить до мобілізаційного резерву, тобто військовозобов’язаних громадян, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу і яких не призвали під час попередніх етапів мобілізації.

Четверта хвиля передбачає призов громадян, які не мають вікових та фізичних обмежень щодо призову на військову службу і становлять так званий громадський резерв. Це чоловіки, що не мають бойового досвіду і можуть бути направлені у військові формування за умов критичного сценарію війни.

Раніше ми писали: Почему мобилизуют украинцев без опыта военной службы, — Минобороны

В той же час, за інформацією Генерального штабу Збройних Сил України, у 2022 році не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань.

Так, під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button