Общество

Війна намагається в нас це вкрасти: про що гімназисти з Корабельного району пишуть в наукових роботах

Погляд молодого покоління

Цей материал також доступний

«Карти розкрито, світ буде знати:
Ворог, що звик маскуватись під брата,
Злодій, брехун, кровожер і ПУЙЛО!
Зробить усе, щоб нас не було!..

Молода кров так хоче жити,
Молода кров, співати, любити,
Молода кров тече без упину,
Молода кров змінить країну!»
Mad Heads

За кілька днів до початку широкомасштабного вторгнення російсько-окупаційних військ на територію України, учениці 11–Б класу Миколаївської гімназії №3 стали призерками ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Миколаївського територіального відділення Малої академії наук України. Про це повідомили в учбовому закладі.

Єлизавета Духіна працювала в секції «Інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту» та створила базу даних «Письменники й художники».

Анастасія Чеботаєва, працюючи в секції «Географія і ландшафтознавство», досліджувала гідроекологічні та екологічні проблеми Миколаєва. В своїй роботі дівчина аналізувала стан забруднення навколишнього середовища в місті, шукала методи вирішення проблеми.

научная работа гимназистки

Науково-дослідницька робота Дар’ї Карпутової (секція«Психологія») називається «Медіація — шлях до порозуміння між підлітками в учнівському колективі». Дівчина протягом 3-х років проводила дослідження щодо вибору стратегії підлітками в конфліктних ситуаціях, після чого провела просвітницьку роботу з учнями та батьками, популяризуючи шкільну медіацію як спосіб урегулювання конфліктів.

научная работа гимназистки

Також відзначилася ще одна гімназистка — учениця 10-Б класу Любов Слесаренко. Роботу дівчини опубліковано в збірнику Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана «Публічне управління в історії Української держави: погляд молодого покоління»:

научная работа гимназистки

Ось такі розумні підлітки живуть серед нас, і серця миколаївців наповнюються гордістю за цю молодь — майбутнє нашої держави. Їм би продовжувати завзято навчатися, щиро кохати й радіти життю, та все це намагається вкрасти клята війна. Але наша країна обов’язково переможе в цій боротьбі! Бо за нами — правда! Все буде Україна! — як кажуть гімназисти з Корабельного району.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button