Политика

Байден пригрозив Путіну наслідками у разі нового вторгнення в Україну

Президент США Джо Байден у розмові з російським колегою Владіміром Путіним заявив, що нове вторгнення в Україну матиме рішучі наслідки.

Про це йдеться у заяві Білого дому за результатами телефонної розмови, повідомляє «Європейська правда».

» Президент Байден закликав Росію до деескалації напруженості з Україною. Він чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати та їх союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну» — сказано у заяві.

Байден також висловив підтримку дипломатичним заходам, які розпочнуться на початку наступного року з двостороннього діалогу зі стратегічної стабільності, в НАТО через Раду НАТО-Росія та в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

«Президент Байден повторив, що істотний прогрес у цих діалогах може відбутися лише в умовах деескалації, а не ескалації» — заявили у Білому домі.

Як повідомлялося, у середу держсекретар США Ентоні Блінкен поговорив з президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, Байден і Путін 7 грудня провели віртуальні переговори, вони спілкувались понад дві години. Основною темою було нарощування російських військ на кордоні з Україною. Тоді Путін висунув вимогу так званих «гарантій безпеки» для Росії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Интересно, а кто за Леонида Ильича Байдена говорил по телефону, он ведь и трёх слов связать не может. Весь мир ржёт над его речами. Он недавно свою советницу официально назвал президентом США.
    О каких последствиях идёт речь? Скоро Китай и Россия будут задницу вытирать этой паразитической страной живущей за счёт всего мира. Сколько горя в мире принесли США и Англия.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button