Общество

Запит пісні "Батько наш – Бандера" в пошуку Google переміг трек росіян

Саме з відео школярок під пісню "Батько наш – Бандера" розпочався флешмоб, який сьогодні рве соцмережі.

Цей материал також доступний

Згідно зі статистикою запитів у ютубі на материковій частині (Крим не враховано, бо сервіс там або блокується, або некоректно працює), пісня «Батько наш – Бандера» в пошуку Google перемогла випущену минулого місяця пісню «Я не знаю» росіян Слави Маркова та Моргенштерна. Про це йдеться у спецтемі програми «Вечір з Миколою Княжицьким», передає «Еспресо.Захід».

Сьогодні ж уже є сотні відео під хештегом «Батько наш – Бандера». Ролик став «вірусним» – так називають той медіапродукт, який поширюється особливо активно без реклами та промоції. Проте популярність ролика вийшла далеко за межі України.

Слов’янськ – перше велике місто, яке захопили російські окупанти, і водночас перше звільнене українською армією. Тут також доєднались до флешмобу «Батько наш — Бандера» і під цю пісню ще й затанцювали. Так війна стерла старі стереотипи про Схід і Захід.

Далі залишалось тільки питання часу, коли ролик дійде до Москви. І сталося це невдовзі.  На центральних російських телеканалах почали говорити про флешмоб, його цілком серйозно обговорювали, обурювалися та навіть проклинали.

«Гляньте на лиця цих людей, як вони співають. Це нагадує таку собі секту. Україну перетворили на зомбовану секту людей, які вірять у нового Бога, фактично диявола», – йдеться в одному з російських ток-шоу.

Сніжана Конько зі Слов’янська, за версією московських пропагандистів, – одна з таких “сектанток”. Дівчині 12 років і вона бере участь в локальному проєкті «Тримай ритм серця своєї країни». Спочатку в його рамках декламували вірші, а потім місцеві підлітки спробували співати й танцювати. Також Сніжана є учасницею громадської організації «Слов’янська січ», де й виникла ідея записати танець під патріотичну пісню. Два дні тривали тренування – і на День захисників та захисниць 14 жовтня при в’їзді у Слов’янськ дівчата записали танець і таким чином доєдналися до флешмобу.

“Нам сподобалася ця музика і ми захотіли станцювати, щоб нас побачила вся країна, аби кожен також захотів станцювати разом з нами”, – поділилась дівчина.

Можливо, для російських пропагандистів, які саме в Слов’янську вигадали фейк про розіп’ятого бандерівцями хлопчика, зараз особливо боляче, адже живий та справжній ролик про Бандеру від підлітків зі Слов’янська миттєво поширився мережею. У нього вже тисячі переглядів, а захоплених відгуків навіть більше, ніж про львівський. Очільник «Слов’янської січі», до якої належать авторки, реакцією задоволений.

«Зараз рве всю Росію. Вони розуміють, що коли діти кажуть: «Батько – наш Бандера, Україна – мати, ми за Україну підемо воювати”, то в росіян уже немає  майбутнього з нашими дітьми», – наголосив Василь Хоменко, очільник ГО «Слов’янська січ».

Звісно, одним аматорським роликом без осмисленої державної інформаційної політики гуманітарну війну за молодь не виграєш. Москва витрачає мільярди на молодіжну субкультуру: просуває російський реп, ютуб-канали, ігри. Проте «на війні всі засоби хороші», і навіть такий ролик – це зброя. Та основне – жива реакція самих підлітків, яка свідчить, що їхня свідомість має правильні контури, головне – позбавити її отруйного впливу агресора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

9 комментариев

  1. Сожалею что живу с людьми которые и не знают какой подвиг для Украины сделал Бандера ;)
    Не кто не кого не навязывает на какие-то мысли каждый вправе сам мыслить и делать выводы. Меньше смотрите телевизор ;) и как бы вы не хотели этого принимать но Степан сделал очень большой вклад в свободную и независимую Украину, а политики после него все испоганили! и каждый трактует истории так как выгодно ему ;)
    Здоровья всем :*

    1. И тебе здоровья. А можно поподробнее про вклад Бандеры в свободную и независимую Украину.

    2. К стати, Гитлер тоже внёс вклад в независимость Украины от СССР, а Талибы в Афганистане сейчас создают независимое государство по методу Стёпы и Шухевича.

      Вообще, Укрообразование с Канадским душком это классная вещь.

  2. Хворі психічно люди співають цю пісню. Більшість навіть не знають що той непотріб був вбивцею і зрадником України.

  3. Так, на приіеликий жаль більшість в нашій країні досі знаходяться під впливом совкової пропаганди, а відповідно ничого, крім кадебістського бруду, про Степана Андрійовича не знають. Це прикро, але все знаходиться в руках кожного. Наприклад, якщо поставити питання середньостатестичному миколаївцю, що він знає про діяльність ОУН на Миколаївщині під час Другої Світової війни, то більшість просто розведе руками: а хіба таке було? Звісно було, і історію треба вивчати з першоджерел, а не по кремлівським підручникам. Чи багато людей знає, що одним з керівників Миколаївського підпіля ОУН був рідний брат Степана Богдан? Він і загинув на Миколаївщині у 1944 році в березні в селі Піски біля Баштанки. На то є свідчиння в Миколаївських архивах. Вот вам і "батько наш - Бандера!".

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button