Общество

Як вибрати акумулятор для вашого ноутбука?

Вибираючи акумулятор для ноутбука, спочатку переконайтеся, що він сумісний з вашим ноутбуком, а потім розгляньте матеріали, з яких він виготовлений. Найкраще також подивитися на номінальну потужність та термін служби, оскільки вони мають великий вплив на її продуктивність та термін служби. Крім того, ви можете подумати, чи хочете ви мати фірмову назву або загальну заміну, а також чи хочете ви новий акумулятор або оновлений. Який би варіант ви не вибрали, вам також слід переглянути будь-які запропоновані гарантії та переконатися, що він відповідає стандартам безпеки.

Сумісність

Перше, на що слід звернути увагу, купуючи новий акумулятор для ноутбука, — це сумісність з вашим ноутбуком. Більшість з них створені для роботи з конкретними моделями ноутбуків, і ця інформація міститься в їх описах продуктів. Щоб переконатися, що він буде працювати з вашим ноутбуком, вам потрібно знати марку та номер моделі вашого ноутбука, якщо ви не знаєте про це або не маєте необхідних документів, перевірте внутрішню частину акумуляторного відсіку вашого ноутбука, поки він вимкнений і відключений від мережі. Ви також можете знайти номер деталі акумулятора, розташований на її корпусі.

Ви також можете використовувати сайти, де буде доступний пошук по моделі ноутбука, просто вибираєте потрібну модель на Zeto.ua, а сайт сам зможе підібрати акумулятор для вашого ноутбука.

Матеріали

Слід також врахувати матеріал, з якого виготовлена батарея: нікель-кадмієвий (NiCad), нікель-гідридний метал (NiMH), літій-іонний (LiON) або літій-іонний полімер (Li-Poly). Акумулятори NiCad застаріли, оскільки вони дуже важкі і служать недовго. Акумулятори NiMH служать довше, ніж NiCads, але значно коротше, ніж LiON та Li-Polys. Вони також важать більше і мають «ефект пам’яті», через що вони втрачають здатність повністю заряджатися.

Загалом, акумулятори LiON та Li-Poly є найкращим вибором, якщо вони сумісні з вашим ноутбуком, оскільки вони легкі, служать довше, ніж NiMH, і приблизно на третину легше. Вони також заряджаються швидше, а також більш екологічно чисті. Незалежно від того, який тип акумулятора ноутбука ви отримаєте, ви повинні переконатися, що осередки виготовлені таким чином, щоб вони відповідали міжнародним стандартам безпеки акумулятора ноутбука, таким як ті, що визначені лабораторіями страхувальників (UL).

Ємність

Інший важливий момент — це ємність або потужність. Це та кількість енергії, яку може виробляти акумулятор, і зазвичай вона записується в міліамперах (мАг). Чим більша ємність, тим довше батарея може працювати, перш ніж її потрібно зарядити, тому шукайте найбільшу кількість мАг. Більшість нових розраховані на принаймні 5000 мАг.

Термін служби

Як і інші технологічні продукти, акумуляторні батареї для ноутбуків мають визначений термін служби — тривалість оптимального часу роботи. Зазвичай це записується циклами, при цьому один цикл складається з повного розрядження акумулятора, а потім його повного повного заряджання. Більшість з них здатні пройти від 300 до 1500 циклів зарядки і можуть бути використані після досягнення максимальної кількості циклів, але можуть також не утримувати заряд. Деякі ноутбуки мають вбудований лічильник циклів, але безкоштовне програмне забезпечення підрахунку циклів також доступне для завантаження в Інтернеті.

Фірмові проти небрендових

Ви також можете подумати, чи хочете ви придбати фірмову акумуляторну батарею для ноутбука, наприклад, таку, з якою прийшов ваш ноутбук, або знайти заміну. Багато компаній, брендів та компаній, що виробляють універсальні акумулятори, отримують свої компоненти від тих самих виробників, тому це може не мати великої різниці, але деякі версії торгових марок відповідають більш суворим стандартам безпеки, ніж загальні, а деякі використовують різні, більш якісні компоненти. Крім того, деякі версії торгових марок мають кращі гарантії, ніж загальні. Хоча фірмові батареї, як правило дорожчі, ніж загальні, тому, якщо порівняти фірмову батарею ноутбука та загальну та виявити, що вони в значній мірі схожі, то, можливо, вам захочеться перейти на загальну.

Нове проти відремонтованого

Окрім питання брендингу, вам слід подумати і про те, чи хочете ви новий акумулятор для ноутбука або відремонтований. Хоча деякі відремонтовані дуже хороші і часто коштують набагато дешевше, ніж нові, купувати відремонтовані трохи ризиковано, оскільки ви насправді не знаєте, скільки років акумулятору, і він може раптово померти. Крім того, багато відремонтованих акумуляторів не мають хороших гарантій, тому варто просто придбати новий, особливо якщо ви багато використовуєте свій ноутбук.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Статья для полных дегенератов которые ни читать ни думать не в состоянии.
    Для каждого ноута предусмотрен, заводом изготовителем, аккумулятор и его марка и название обозначено в тех документации пользователя. Или Украинские " ученные" против?

    1. добавлю, что аккумулятор не вырабатывает энергию, а запасает.
      вырабатывает это генератор или первичные ХИТ.
      ну и ошибка в написании технологии NiCd, LiPo, а так же множественные числа polys, Cads....
      для домохозяек сойдет!

  2. учитывая что половина аккумуляторов встроенные и зачастую даже в брендовых вещах могут воспламениться ...самокаты, сигареты, наушники, автомобили ...если полыхнет, ни хрена вы не сделаете. выбирать вам уже не дано уважаемые потребители...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button