Общество

44 мешканця Корабельного в цьому році повідомили до райадміністрації про домашнє насильство

4 з них - чоловіки

Цей материал також доступний

За офіційною статистикою, щороку в Україні близько мільйона жінок потерпають від насильства. Дуже часто жінки замовчують такі факти, звинувачуючи себе або виправдовуючи кривдника, а іноді вони відмовляються розуміти, що стосовно них чиниться насильство. Так, за даними Українського інституту соціальних досліджень, лише 27% жінок вважають образи проявом насильства і тільки 32% подібним чином оцінюють приниження. Для 49% жінок насильство – це побої, а 56% вважають насильством зґвалтування. У суспільстві про психологічне насильство кажуть, що «це просто сварка», «це просто ревнощі» і «це нормально»… Але кожна людина має усвідомлювати, що факт приниження честі та гідності особи — це і є насильство.

Щодо чоловіків, то насильство має інше природу. Але вони теж страждають від принижень, побоїв та погроз. Частіше на гарячу лінію звертаються чоловіки старшого віку, які зазнають насильства від своїх дітей або онуків. Це часто економічне насильство – неблагополучні члени родини забирають пенсію для своїх розваг. Чоловікам дуже складно, адже вони навіть бояться ідентифікувати себе, як жертв насильства. Але проблема існує.

Як повідомили на сайті адміністрації Корабельного району м. Миколаєва, відділом з гуманітарних питань райадміністрації постійно проводиться просвітницька та роз’яснювальна робота серед членів сімей, де виникає реальна загроза вчинення насильства в сім’ї або де було вчинено насильство в сім’ї, під час комісійного відвідування постраждалого від насильства в сім’ї або особи, стосовно якої існує реальна загроза вчинення насильства, за місцем проживання представниками відділу з гуманітарних питань, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справ до сімей проводиться роз’яснювальна робота, щодо представлення служб та допомоги, яку вони можуть надати з цього випадку.

Протягом поточного року до адміністрації Корабельного району надійшло 44 повідомлення про вчинення домашнього насильства (4 надійшло від чоловіків, 40 – від жінок), 17 випадків підтверджено.

Наголошуємо! Не мовчіть, якщо ви стали свідками насильства в сім’ї, або якщо його вчиняють відносно вас. Телефонуйте за номером 102 або 60-02-23, 60-02-93.

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації:
0-800-500-335 або 116 123

Пам’ятайте про те, що кожна людина заслуговує бути щасливою!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button