Экономика

Мінінфраструктури схвалило оновлену редакцію плану розвитку порту "Ольвія"

План передбачає реалізацію 5-ти інвестиційних проєктів

Цей материал також доступний

Міністерство інфраструктури погодило оновлену редакцію Плану розвитку спеціалізованого морського порту Ольвія на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову перспективу (25 років). Це рішення є вкрай важливим для подальшого розвитку нашої гавані. Про це повідомив очільник філії «Ольвія» ДП «АМПУ» Андрій Єгоров, передає прес-служба Адміністрації морпортів.

Документ визначає основні напрямки розвитку порту і націлений на підвищення його конкурентоспроможності. План передбачає реалізацію 5 інвестиційних проєктів, виконавцями яких є приватні інвестори.

«Реалізація потужного інвестиційного проєкту концесії катарською компанією QTerminals, збільшення потужностей для перевалки зернових вантажів морським терміналом ТОВ «Компанія «Євровнєшторг» та розвиток інфраструктури порту за участю ТОВ «ТрансЮкрейн» — те, що ми очікуємо отримати відповідно до заходів нового Плану розвитку порту», — зазначив Єгоров.

Після реалізації всіх намічених заходів щодо нового будівництва, реконструкції і модернізації, відбудеться додаткове наповнення державного та місцевого бюджетів, створення понад 450 робочих місць, залучення інвестицій у розмірі близько 6,5 млрд грн, збільшення пропускної спроможності та довжини причальної лінії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button