ОбществоТема дня

7 адмінпротоколів склали на мешканців Корабельного району за нескошену амброзію

У районі провели черговий санітарний рейд

Цей материал також доступний

9 серпня відділом санітарної інспекції адміністрацією Корабельного району було проведено чергові санітарні рейди по вулицям приватного сектору: Шефської, Зої Космодемянської, Вільної, Толстого, Лермонтова, 295-ї Стрілецької Дивізії, Молодіжної, пров. Чернишевського (мкрн Широка Балка) на предмет дотримання громадянами Правил благоустрою м. Миколаєва, а саме — своєчасного видалення карантинної рослини — амброзії.

«Виявлено численні факти несвоєчасного викошування карантинної рослини, складено 7 адмінпротоколів та видано 12 приписів про необхідність усунення порушень. Треба констатувати, що деякі громадяни взагалі не розуміють, що існує карантинний бур’ян «амброзія» та що він становить реальну загрозу. Повідомляємо, що амброзія — це надзвичайно алергенна карантинна рослина, період цвітіння якої припадає на серпень-вересень. У цей період рослина виділяє пилок, який розноситься вітром та викликає чхання, запалення дихальних шляхів та очей, підвищення температури, слабкість та у крайніх випадках — астму», — йдеться у повідомленні райадміністрації.

Адміністрація Корабельного району вкотре наголошує про необхідність терміново видаляти амброзію на прилеглих територіях до приватних домоволодінь. Нагадуємо, що за несвоєчасне знищення карантинних рослин передбачено адміністративну відповідальність за ст. 152 КУпАП (штрафні санкції від 340 до 1360 гривень – для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень – для юридичних осіб).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button