ОбществоТема дня

Просили вселенської чистоти та любові: в Корабельному районі відзначили Трійцю

"Ми сьогодні просили Духа Святого, щоб він зійшов і осенив наше єство..."

Цей материал також доступний

Християнський православний світ 20 червня 2021 року відзначає «Зелену неділю», або «Трійцю». Це свято вважається одним з найважливіших після Великодня. Здавна Трійцю святкували дуже урочисто. З цим днем пов’язано багато прикмет та традицій. Віряни освячують в храмах різнотрав’я та воду, господині травами-оберегами закликають у домівку злагоду та добробут…

Відзначили це важливе свято і в церковних храмах Корабельного району Миколаєва. Кореспондент «Корабелів.Інфо» була сьогодні на святковій службі в Храмі Святого Духа на вулиці Торговій.

Опісля служби розповів про саме свято та привітав усіх настоятель храму Василь Мазурик:

«…Ми сьогодні разом із всіма християнами, всіма церквами просили Духа Святого, щоб він зійшов і осенив наше єство, дарував нам одвіччя душ, дарував нам всім вселенської чистоти. Ми сьогодні також повинні знати, що Дух Святий, який зійшов у вигляді огнів язиких на святих апостолів, дарував їм дар мови в проповіді різними мовами… До сьогодення, брати і сестри, благаймо благодаті Духа Святого, який зійшов на апостолів і на всіх тих присутніх, щоб дарував і нам дар не тільки мовлення, але і слухання, дар усіх християнських чеснот: дар любові і віри, терпіння і смирення, злагоди і взаємопорозуміння. Усі ці християнські чесноти увінчуються благоуханням, як сьогодні благоухають в руках ваших в’язи різних квітів і різних злаків, які будуть потім використовуватись у відповідних цілях… Тож, в торжестві і в радості, і в благодаті Духа Святого святкуйте, торжествуйте!..»

Після святкової літургії всі охочі присутні віряни змогли посвятити традиційні святкові злаки та квіти.

Повний фото-репортаж зі свята можна побачити за посиланням:

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button