Экономика

Миколаївська міськрада перерозподілила 33,9 мільйонів бюджетних коштів

«Опозиційна платформа – За життя» не голосувала за це рішення

Цей материал також доступний

Депутати Миколаївської міської ради під час сьогоднішньої сесії погодили перерозподіл 33,9 мільйонів бюджету міста. «За» проголосували 29 депутатів, «не голосували» 15 обранців. Про це повідомляє кореспондент видання MyCity.

Зазначимо, що перед голосуванням за бюджет депутати в «турбо-режимі» розглянули всі 70 земельних питань та 8 поточних. Далі мер Олександр Сєнкевич запропонував депутатам обговорити проект погодження бюджету. Депутатка фракції «Європейська солідарність» Олена Кисельова повідомила, що голосуватиме за бюджет, проте додала, що їй не подобається те, що бюджет не обговорювали на всіх депутатських комісіях.

Зі свого боку, голова фракції «Опозиційна платформа – За життя» Артем Ільюк повідомив, що політсила не голосуватиме за бюджет з кількох причин. По-перше, далеко не всі комісії міськради почули пояснення щодо розподілу бюджету. Окрім того, Ільюк заявив, що розчарований тим, що в бюджеті не прописали його ініціативу про фіндопомогу всім працівниками медичної галузі міста.

«Безумовно, мені подобається ряд ініціатив у бюджеті, але в цілому голосувати за зміни до бюджети ми не будемо з ряду причин», — сказав Ільюк.

Також окремо депутати підняли питання про необхідність знайти 300 тисяч гривень для проведення експертизи будівлі міської гімназії №2. Це питання пізніше включили до перерозподілу.

Голова фракції «Слуга народу» Тетяна Домбровська перед голосуванням попросила, щоб прозвітував директор КВП по організації харчування в навчальних закладах Віктор Васильєв.

«Ми бачимо в бюджеті перерозподіл на користь КВП, але хочу зазначити, що майже всі голови фракцій просили директора Васильєва сьогодні відзвітувати. Тому хотілося б, перед тим, як голосувати, почути звіт Васильєва», — заявила Домбровська.

Депутат Сергій Танасов закликав колег проголосувати за бюджет, прокоментувавши його наступними словами:

«Ми не хочемо, але мусимо це зробити».

У свою чергу, мер пообіцяв створити сайт, де будуть написані всі побажання депутатів на наступні 5 років каденції.

«Ми подивимось на це, і від цього будемо працювати: щось включатимемо, щось виключатимемо, якось так», — прокоментував Сєнкевич.

Додамо, що перерозподіл передбачає направлення 7 мільйонів на ремонт доріг міста; 1,9 млн гривень для підтримки КНП «Міська стоматологічна поліклініка»; 1,6 млн гривень дають на департамент внутрішнього фінконтролю; 553 тисячі для забезпечення дитячих будинків сімейного типу меблями, 500 тисяч гривень для ремонту комунального житла дитячих будинків сімейного типу тощо.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button