Общество

СБУ проведе антитерористичні навчання на Миколаївщині

Тренування відбуватимуться в умовах, максимально наближених до реальних

Цей материал також доступний

З 8 по 10 червня на території Миколаївської області регіональною Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Миколаївській області будуть проведені триденні антитерористичні навчання.

Про це повідомляє Управління СБ України в Миколаївській області на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Тренування відбуватимуться в умовах, максимально наближених до реальних. Під час навчань буде відпрацьований алгоритм протидії диверсійно-терористичним групам та перевірений рівень контрдиверсійного захисту потенційно уразливих об’єктів. В ході навчання на території Очаківської, Куцурубської та Чорноморської об’єднаних територіальних громад можливе тимчасове запровадження особливого режиму. У тому числі обмеження, а в окремих випадках й заборона, руху транспортних засобів і пішоходів. Будуть перевірятись документи, що посвідчують особу, також можливий огляд особистих речей та автомобілів. У зв’язку з цим, прохання до громадян на час проведення навчань мати при собі відповідні документи. Тренування проводяться у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини», — йдеться у повідомленні.

Служба безпеки України просить жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

Крім того, СБУ просять громадян інформувати правоохоронців у випадку:

— прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
— появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;
— виявлення підозрілих предметів чи засобів враження;
— отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій.

«У випадку отримання такої інформації просимо повідомляти за номером «гарячої лінії» Управління СБ України в Миколаївській області (0512) 49-03-22. Аналогічну інформацію можна повідомити на електронну поштову скриньку usbu_myk@ssu.gov.ua», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button