Общество

Протягом трьох тижнів до Корабельного райсуду надійшло 17 адмінпротоколів про порушення карантину

За це передбачаються штрафи від 1700 до 170000 гривень

Цей материал також доступний

Протягом 11 — 19 травня до Корабельного районного суду міста Миколаєва надійшло 8 адміністративних матеріалів, що складені співробітниками поліції за порушення правил карантину за ст. 44-3 КУпАП. А у період з 20 травня по 3 червня — ще 9 таких адміністративних матеріалів, про що повідомила прес-служба суду.

«Зазначимо, що відповідно до ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей», порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами карається накладенням штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 700 грн. до 3 400 грн.) і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 грн. до 170 000 грн.)», — йдеться у повідомленні.

Раніше в суді зазначали, що в період з 1 по 9 квітня 2021 року до суду надійшло 2 протокола про вчинення адміністративних правопорушень за недотримання карантинних обмежень.

Нагадаємо, що 17 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» за №530-ІХ від 17.03.2020. Даним законом було введено нову статтю у Кодекс України про адміністративні правопорушення та посилено кримінальну відповідальність за порушення санітарних норм та правил.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button