Общество

«Завжди першою зустрічає ворога «на нулі», - Україна святкує День Піхоти

Під час АТО й ООС воїни показали, що українська піхота є однією з найкращих підрозділів піхоти у сучасному світі

Цей материал також доступний

6 травня Україна святкує День Піхоти – військово-професійне свято, яке має велике історичне та релігійне підґрунтя та відкриває цикл нових українських військово-професійних свят, про що повідомляє Корабельний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

«6 травня 1648 року завершилася битва під Жовтими Водами. Саме це послугувало вагомою історичною подією пов’язаною з Днем Піхоти. Тоді козацька піхота під проводом Богдана Хмельницького здолала військо Речі Посполитої, на чолі якого стояв Стефан Потоцький. Також, не менш вагомою для української піхоти подія сталась 6 травня 1920 року. Саме тоді завершився Перший Зимовий Похід по тилах білогвардійських та червоноармійських військ, який розпочався 6 грудня, коли сучасна Україна святкує день Збройних Сил. Окрім історичної спадщини, День Піхоти має і релігійне підґрунтя. Саме в цей день православні і греко-католики відзначають свято Святого Юрія-Змієборця. Він був і одним з покровителів українського війська», — йдеться у повідомленні.

Українська піхота – це механізовані, мотопіхотні, гірсько-штурмові війська ЗСУ, які складають основу Сухопутних військ. Піхота довгий час залишалась недооціненою, попри те, що саме на неї падає найбільший тягар війни.

«Піхота завжди першою зустрічає ворога «на нулі», під час проведення АТО, ООС воїни показали, що українська піхота є однією з найкращих підрозділів піхоти у сучасному світі. Нині українські піхотинці як найчисельніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль під час виконання завдань операції Об’єднаних сил», — йдеться у повідомленні.

Соціальний захист піхотинців — діяльність держави, спрямована на встановлення системи правових і соціальних гарантій, що забезпечують реалізацію конституційних прав і свобод, задоволення матеріальних і духовних потреб військовослужбовців відповідно до особливого виду їх службової діяльності, статусу в суспільстві, підтримання соціальної стабільності у військовому середовищі. Це право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, у старості, а також в інших випадках, передбачених законом. Соціальні пільги військовослужбовцям та членам їх сімей закріплені Законом України «Про соціальний та правовий статус військовослужбовців та членів їх сімей».

«Корабельний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки щиро вітає з цим святом усіх причетних! Дякуємо за службу! Слава Україні!!!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Да, встретили ворога в 14 году котлами и пришлось быстро Минские соглашения подписывать. Точно, что на нуле прошла встреча. А из Крыма просто драпанули.
    Для того чтобы иметь сильную армию надо иметь сильную экономику, а не флаги по 75 метров за 27 лимонов народных денег.

    1. Коробит вас, московских питоров. Расскажи лучше сколько ДАП брали? А Авдеевскую промку до сих пор берёте! :) Ваши цели в 14 были провозглашены слишком откровенно, что б теперь гордиться разрушенным ДАПом, расстрелом добробатов под Иловайском и взятием Дебальцево, под которым, кстати сказать, поимели потери, которые не тянут на победу.

      1. Ты главное пышайся, это важно.
        И клей всем ярлыки от злобы, ты ведь настоящее наци фаши )(уйло.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button