ОбществоПроисшествия

СБУ припинила діяльність фейкової «сільської ради» на Миколаївщині

Житель с. Покровка самовільно оголосив себе новим сільським головою...

Цей материал також доступний

Служба безпеки України документує діяльність незаконної сільської ради на Миколаївщині. Створення фейкової ради ініціював місцевий прибічник ідеології так званого «народовладдя» для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник ініціював збори односельців, які незаконно обрали його «новим» сільським головою. Він підготував низку документів, які, на думку кураторів, мали легалізувати «орган самоврядування». Крім того, він розміщував у соцмережах повідомлення про свою «діяльність».

Досудове розслідування встановило, що очільник фейкового органу, зокрема, брав участь у «всеукраїнському національному конгресі» у грудні 2020 в Києві. Захід мав на меті створити систему паралельних органів влади в країні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у «сільського голови» печатку так званого органу місцевого самоврядування — «Держава Україна. Орган місцевого самоврядування». Він використовував її при листуванні з держаними установами України.

У межах кримінального провадження за ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину.

Викриття і блокування незаконних дій проводилось спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за даним фактом самовільного присвоєння владних повноважень або звання службової особи здійснюється Вознесенською окружною прокуратурою.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 27 вересня 2020 року житель села Покровка Вознесенського (колишнього Веселинівського району) самовільно оголосив себе новим Покровським сільським головою. Для цього він придбав печатку з написом «Покровська сільська рада» та направив листи до державних органів, зокрема, Веселинівської селищної територіальної виборчої комісії з повідомленням про припинення повноважень Покровського сільського голови та оголосив себе новим сільським головою…», — зазначили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button