Общество

Рятувальники Корабельного РВ: "Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час святкування Великодня!"

Посилено проведення профілактичних бесід

Цей материал також доступний

Протягом минулого тижня рятувальники Корабельного РВ у м. Миколаїв ГУ ДСНС України у Миколаївській області посилили проведення профілактичних бесід серед священнослужителів, відвідали церкви та храми. 

Під час богослужіння у церквах використовується відкритий вогонь, тому ці заходи потребують особливо обережної поведінки.

Служителі церков та храмів під час бесід отримали від рятувальників листівки та пам’ятки із номерами екстрених служб та з основними правилами пожежної безпеки у культових закладах.

Корабельний районний відділ ГУ ДСНС України у Миколаївській області  знову звертається до настоятелів церков, храмів та прихожан щодо дотримання правил безпеки під час проведення служби у Великодні свята.

Шановні настоятелі церков та храмів!

Перевірте та дотримуйте у належному протипожежному стані приміщення та будівлі, забезпечуйте виконання елементарних заходів попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення служб у Великодні свята.

Звертаємо Вашу увагу на забезпеченість первинними засобами пожежогасіння у місцях проведення масових заходів (вогнегасниками, відрами з водою та піском), проведення додаткових інструктажів з питань пожежної безпеки з відповідальними працівниками.

Особливу увагу слід приділити стану електрогосподарства, системам опалення, а також місцям встановлення свічок.

Не залишайте без нагляду запалені свічки, намагайтесь уникати перевантаження електричних мереж, не застосовуйте тимчасові дільниці електромережі, не прокладайте електромережі поверхнею горючих основ.

Не допускайте захаращення шляхів евакуації та евакуаційних виходів з приміщень будівлі під час проведення заходів,  утримуйте їх вільними для доступу.

Будьте обережними з відкритим вогнем. Розташуйте свічки подалі від занавісок, гардин та інших горючих предметів. Під час церковних служб та проповідей у період святкування Великодня звертайте увагу населення на дотримання правил безпеки життєдіяльності.

пожарные в церкви Корабельного района

Шановні прихожани!

Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок — тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути.

Не залишати без нагляду церковні атрибути (лампадки та запалені свічки) після служби, які забираються додому. Це є однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж під час святкування Великодня.

пожарные в церкви Корабельного района

Також надзвичайники не залишили без уваги населення області. Щодня вогнеборці проводили бесіди із мешканцями районів, міст, селищ. Попередили про безпеку під час відвідування культових поруд.

Під час святкових вихідних за сприятливими погодніми умовами, окрім відвідування богослужінь, більшість людей оберуть для святкування природні місця, тобто відправляться на пікніки.

Рятувальники розповідали правила безпеки під час перебування в екосистемах. Мешканцям радили дбати про навколишнє середовище та не провокувати виникнення пожеж.

Пам’ятайте, що з настанням пожежонебезпечного періоду розведення багаття у лісових масивах заборонено!

Якщо ви все ж вирішили розвести багаття, будьте уважними та дотримуйтесь певних правил пожежної безпеки, аби не спровокувати виникнення пожежі. 

Заходи безпеки, які необхідно дотримуватись під час розведення вогнища:

Необхідно бути уважним до місця де ви вирішили розпалити вогнище.

Місце повинно бути очищене від сухостою, аби пожежа не поширилась трав’яною підстилкою по поверхні ґрунту.

Розведення багать у вітряну погоду – категорично забороняється! 

Для відпочинку в лісах існують спеціальні рекреаційні майданчики які створені для масового відпочинку населення де передбачено і розведення вогню.

Але, якщо ви все ж не знайшли таких місць, слід пам’ятати, що забороняється розводити багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу. Необхідно розчистити та огородити місце для вашого вогнища.

Ні в якому разі не залишайте вогонь без нагляду!

Опісля загасіть вогнище та переконайтесь, що процес горіння завершений.

Якщо ви вирішили провести час відпочинку біля водойми, слід особливо зауважити, що сезон купання, ще не розпочався! Наразі температура води несприятлива для організму людини. Якщо на відпочинку ви перебуваете із дітьми, не залишайте їх без уваги!

Також рятувальники не оминули увагою пожежну небезпеку у житлі. Побут — найпоширеніша проблема у виникненні пожеж. Не кожен бачить в своєму помешканні проблеми, які пізніше спричинять загорання. Тож, рятувальники запевняють населення бути більш пильними вдома.  

Отже, нагадаємо правила поводження у побуті!

 Шановні мешканці!

У житлових помешканнях категорично заборонено:  

  • — залишати малолітніх дітей без нагляду дорослих;
  • — дозволяти дітям слідкувати за ввімкненими побутовими приладами;
  • — перервантажувати електромережу;
  • — застосовувати для опалення приміщення нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання;  
  • — експлуатувати кабелі та проводи з пошкодженою ізоляцією;
  • — залишати під напругою неізольовані кабелі та проводи;
  • — обгортати електролампи та світильники папером, тканиною, іншими горючими матеріалами;
  • — залишати без нагляду ввімкнені в електромережу нагрівальні прилади та побутову техніку.

Навчайте дітей користуватись повсякденними побутовими приладами. Пам’ятайте перші дії при пожежі та розкажіть про них своїм дітям.

Не паліть у квартирі у нетверезому стані!

Використовуйте надані рятувальниками поради, і у ваша оселя буде захищена від виникнення небезпечних пожеж!

І наостанок, рятувальники Корабельного РВ у м. Миколаїв у Миколаївській області  бажають кожному гарно провести святкові вихідні дні! Дотримуватись порад надзвичайників та берегти себе і своїх близьких! Але пам’ятайте, що під час святкування Великодніх свят, рятувальники несуть посилену варту, аби у разі виникнення небезпеки одразу прийти вам на допомогу! Тож, якщо вас застала небезпека, телефонуйте «101»!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Сейчас сектанты набегут и будут рассказывать что пути божьи неисповедимы ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button