Экономика

Порт “Ольвія” вперше власними силами прийняв забруднюючі речовини з судна

Це відбулося в рамках проєкту з екологічної безпеки «Зелений порт»

Цей материал також доступний

В продовження реалізації II етапу проєкту з екологічної безпеки «Зелений порт» адміністрацією спеціалізованого морського порту «Ольвія» власними силами розпочато приймання рідких забруднюючих речовин з суден.

Як повідомляє Адміністрація морських портів України, відповідно до вимог чинного законодавства, адміністрація порту забезпечує надання послуг з прийняття забруднюючих речовин з суден, включаючи прийняття вод, які містять забруднюючі речовини, на підставі заявок від капітану судна або морських агентів.

В свою чергу, адміністрація судна зобов’язана забезпечити ведення належного обліку, наявність та виконання суднового плану щодо поводження з відходами, а також потужностей для їх тимчасового безпечного зберігання (накопичення) на борту судна згідно з вимогами Конвенції МАРПОЛ 73/78.

«Одним з найважливіших напрямів підвищення екологічної безпеки портів є створення сучасної системи портових приймальних споруд для суднового сміття та залишків вантажу, ефективність якої визначається сучасним рівнем організації її діяльності та технічним рівнем приймального обладнання. Впровадження сучасних розробок, засобів екологічної безпеки — наша основна мета»,— зазначив начальник адміністрації порту Андрій Єгоров.

В рамках пілотного проєкту «Зелений порт», який реалізується за ініціативи та підтримки керівника ДП «АМПУ» Олександра Голодницького, та з метою забезпечення можливості самостійно приймати рідкі забруднюючі речовини з суден, філією «Ольвія» у грудні 2020 року придбано вантажний автомобіль з цистерною V=20 м3 для приймання стічних вод з суден.

1 квітня 2021 р. власними силами філії «Ольвія» було вперше здійснено приймання рідких забруднюючих речовин з судна. Пілотним судном стало GRACE I під прапором Malta типу Bulk Carrier.

«До теперішнього часу, адміністрація морського порту Ольвія забезпечувала приймання з суден забруднюючих речовин за допомогою операторів відходів, відповідно до укладених договорів, проте проаналізувавши економічну складову було вирішено придбати власний автомобіль, отже за умовними розрахунками зменшення фінансових витрат складе близько 340 тис. грн на 1000 м³ стічних вод», — прокоментував начальник адміністрації порту «Ольвія» Андрій Єгоров.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button