Экономика

Завод «Океан» ремонтуватиме незвичну яхту, яка брала участь у полярних експедиціях

Яхту побудовано в 1961 році на замовлення уряду Бельгії

Цей материал також доступний

В ремонтний док заводу «Океан» зайшла яхта ATALANTE, яка брала участь у полярних експедиціях. Про це повідомила пресслужба заводу на сторінці підприємства в соціальній мережі Facebook.

«Яхту побудовано в 1961 році на замовлення уряду Бельгії на верфі Beliard, Crighton et Cie. в місті Остенде для науково-дослідницьких робіт в Арктиці. 15 років ATALANTE відпрацювала у північних морях. У 1976 році яхта перейшла у власність до шведа Петерсона, який жив у Монако. Цей ентузіаст заснував Монакський морський музей, у якому й дотепер зберігається судновий журнал та деякі атрибути ATALANTE», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що судно ремонтуватимуть на «Океані» до нової експедиційної мандрівки і виконають роботи з очищення, відновлення та фарбування зовнішньої обшивки корпусу, ремонту гвинто-стернової системи, донно-забортної арматури та інші. За короткий термін вітрильник вже повернеться у море, а згодом його чекає океанська подорож.

«Колектив Суднобудівного заводу «Океан» радий долучитися до великої світової історії вітрильників, приймаючи яхту ATALANTE. Сьогодні ATALANTE несе вітрильне оснащення бермудського кечу. Яхта має сталевий корпус та розвинену сталеву надбудову з палубами з тикової деревини. Побудована за правилами класифікаційного товариства Lloyd’s Register. Яхта має 8 кают для розміщення 12 людей, у т.р. 4 членів екіпажу», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button