Экономика

Україна увійшла в список країн з найнижчими цінами на їжу

Цінники на продукти в різних країнах порівняли фахівці з ООН.

Україна опинилася в списку країн з найнижчими цінами на харчові продукти. За даними продовольчої організації ООН (ФАО), чи не найдешевшими в світі назвали українські яблука і курячі яйця, повідомляють новини «Сьогодні».

За цінами на яблука Україна потрапила до трійки в показником 22 гривні, хоча самих українців вже лякають подорожчанням до 75 гривень. Поки що дешевше тільки в Туреччині – 19 гривень за кілограм. А найдорожчі яблука – в Південній Кореї. Там в перерахунку на українську валюту вони стоять 196 гривень за кіло.

Що стосується цін на яйця, то найдешевші вони в Індії – 25 гривень за десяток. У ФАО підрахували, що в Україні середня вартість ненабагато вище – 29 гривень. Втім, жителі нашої країни бачать яйця і по 40 гривень. Найдорожчі яйця – в Швейцарії, 168 гривень за десяток.

У ФАО також порівняли ціни на хліб. І тут Україна – не на перших рядках за доступністю продукту, з показником 14 гривень. Найдешевший у світі хліб продається у Тунісі – 3,8 гривні. Найдорожчий – у Норвегії, де півкіло продають аж за 92 гривні. Але і середня зарплата там – 4 тисячі доларів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. Список тупой , тупо основан на цене , а не на процентах от заработка и расходах на ЖКХ . То есть у нас вроде на еду уходит 40% от зарплаты ,так как в Европе 20% , лудше посчитали бы сколько денег людям доступно на иные траты , или отложить .
    Когда такой абсурд пишут , нужно готовится на поднятие цен

  2. Вот значит значит кто самая бедная страна в Европе!
    Лучше бы с Африкой сравнивали. Может тогда не самые дешевые продукты были бы

  3. Нашли что сравнивать, так у них зарплаты в три раза больше наших, у них пенсии как наших 5 зарплат, о чем вы пишите или готовите народ к подорожанию, так поднимайте, только не забудьте сделать и минимальную зарплату 500 долларов!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button