Общество

У Прибузької сільської амбулаторії вперше прийняли пологи (відео)

Дівчинка народилась вагою 2 кг 200 грамів, зростом 49 сантиметрів

Цей материал також доступний

О 8-ій годині ранку в амбулаторію загальної практики сімейної медицини Миколаївського району прийшла жінка зі скаргами — болі в животі. Її почали оглядати. Як виявилось під час обстеження, жінка була вагітна та у неї почались перейми. Про це повідомляється у сюжеті «Суспільного».

Приймала пологи лікарка-терапевт Прибузької сільської амбулаторії Ольга Мельниченко. У жінки досвід роботи в медицині більш як 30 років, за словами лікарки, це не перші прийняті нею пологи: «Не звикати. І на вулиці приймала, і на дому, і в інших не пристосованих для пологів місцях».

За словами лікаря пологи пройшли без ускладнень:

“Стали оглядати. Одразу в неї почали відходити води. Пологи в неї другі. Вона не очікувала. З її слів, думала, що зарано. Точний строк вагітності вона не назвала. Почались перейми повним ходом… ЇЇ швидко оглянули, в неї вже було повне відкриття і почали як належить приймати пологи згідно з протоколом із диханням, з потугами прийняли дитину. Дитина одразу закричала. Складно було одразу сказати її вагу, мені здалось це 2.500, 2.300  більше двох кілограмів. Дитина доношена: нігтики — є, задихала дитина одразу, закричала одразу, тобто пологи фізіологічно гарні”, — розповідає пані Ольга.

Поки приймали пологи, медичні сестри викликали швидку, на якій породіллю привезли до пологового будинку №2 міста Миколаєва, де мама з немовлям були оглянуті та перебуватимуть до виписки.

За словами завідувача пологового відділення Олександра Нікуліна, жінка під час вагітності не проходила обстеження у консультаціях:

«Варто уваги, те, що жінка не обстежена, консультацій не відвідувала, пологи в неї повторні, перші пологи були у неї теж без обстеження. Зараз стан жінки задовільний, спостерігаємо за дитиною, з нею також все гаразд”.

Дівчинка народилась вагою 2 кілограми 200 грамів, зростом 49 сантиметрів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button