Общество

Кредитні інвестори – P2P кредитування в Україні

Нова форма інвестування нещодавно з’явилася в українському онлайн-середовищі. Її привілеї поки що не всім зрозумілі та ставлення до нової системи неоднозначне. А от у світовій практиці це дуже поширений спосіб надання кредитів і бізнесмени та пересічні громадяни охоче виступають у ролі кредитних інвесторів і добре на цьому заробляють.

Що таке P2P кредитування?

Назва походить від англійського словосполучення peer-to-peer (person-to-person), що означає від персони до персони. Інша поширена назва кредитування рівних. І дійсно, онлайн-платформи надають рівні умови позичальнику та інвестору. Кожен із них має право обрати найбільш привабливі пропозиції для взаємовигідної співпраці.

При чому між ними відсутні посередники: банк або мікрофінансова установа. Тож позичальнику не потрібно збирати купу документів і очікувати схвального рішення.

Кредитування рівних дозволяє двом особам домовитися напряму та відразу перерахувати гроші.

В Україні можливість отримати такий займ надає організація P2PFinance

Як стати інвестором?

Скориставшись платформою P2PFinance, кожен може спробувати себе у ролі кредитного інвестора. Для того щоб долучитися до кредитного інвестування, необхідно лише зареєструватися на онлайн-порталі. На це необхідно не більше 5 хвилин. Наступний етап: верифікація платіжної картки для того, щоб впевнитися, що вона належить майбутньому кредитору (на ній може бути лише одна гривня).

 Після цього уся інформація про позичальників стане доступна та можна надати кредит з можливістю отримати прибуток набагато більший, ніж зберігаючи гроші на депозиті.

Платформою P2PFinance інвестори користуються безкоштовно. Кредитувати дозволяється декілька проектів одночасно та бюджет не обмежується. Починати можна з невеликої суми – 500 грн. Щоб збалансувати свій інвестиційний портфель та уникнути ризиків, варто робити ряд невеликих внесків. 

Домовленість скріплюється договором, укладеним за чинним українським законодавством. Документ укладається онлайн і скріплюється електронним підписом.

Як отримати гроші?

Позичальнику, щоб взяти кредит, знадобиться зробити такі кроки:

  • подати заявку; 
  • дочекатися перевірки отриманих даних. Це необхідно, щоб підтвердити платоспроможність заявника, убезпечити кошти інвестора, зберегти законність угоди;
  • отримати свій рейтинг. Допоможе зацікавити кредиторів і знизити для них ризики.

Діяти на платформі позичальник може двома способами. Перший – опублікувати свої пропозиції щодо необхідної суми кредиту від інвестора, строків погашення та процент, який буде сплачено.

Другий – переглянути пропозиції від кредиторів та вибрати найпривабливішу. 

Відсотки, які доведеться сплатити, значно нижчі, ніж при оформлені позики через МФО.

Чому слід звернутися до P2PFinance?

Спеціалісти ретельно перевіряють дані, що надають користувачі. Вивчають досконально кредитну історію позичальника: чи є несплачені кредити, чи має наразі позику, який рівень доходів та інше. Допомагають скласти угоду згідно з чинним законодавством.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button