ОбществоТема дня

Пока николаевская власть "переживала", портовики пришли на помощь детсаду в Корабельном районе

"Управління знало, воно переживало..."

Цей материал також доступний

В детсаду №110 «Гнездышко», расположенном по ул. Рыбной, 4 в Корабельном районе, в один из морозных январьских дней начала протекать труба в системе отопления, что грозило полным его отключением при несвоевременной реакции. Заведующая дошкольным учреждением Людмила Андрейченко тут же обратилась за помощью в управление образования Николаевского горсовета. Об этом она сообщила в ответ на вопрос редактора «Корабелов.Инфо» о том, кто был обязан помочь в решении такой проблемы.

«Саме перше — я звернулася до управління, хозгрупа почала діяти — почали шукати кошти, робітників. Коштів не було. Вони ще не розподілені міськрадою на управління освіти, це буде пізніше. Гроші вже є, але ж поки вони дійдуть… А поки ми не можемо нічого зробити, і тому звертаємося до підприємств. Управління знало, воно переживало, не сиділо, склавши руки. Але я швидше знайшла: відгукнулося керівництво «Ніка-Тери». Вони ще в понеділок, 18 січня, коли прорвало, приїхали, але ми чекали спада мороза, і вже в четвер, 21 січня, працівники підприємства все зробили, трубу поміняли», — рассказала заведующая.

На своей «Фейсбук»-странице (публикуем без каких-либо изменений или исправлений) Людмила Андрейченко написала:

«Під загрозою відключення опалення в дошкільному навчальному закладі 110, через прорив труби, завідувач Андрейченко Людмила Олександрівна звернулась по допомогу до адміністрації підприємства «Ніка-Тера», в особі начальника порту Агакішиєва Алім Тахіровича. Оперативно організована бригада усунула протікання труби опалення.

Від імені всього колективу, батьків, дітей і від мене особисто прийміть щиру подяку за своєчасну благодійну допомогу, небайдужість до створення належних умов для виховання підростаючого покоління.

Хочу зазначити, що вже протягом року порт «Ніка-Тера», в особі Алім Тахіровича, притягнули руку допомоги дошкільному навчальному закладу 110 у вирішенні дуже важливих питань організації створення комфортних умов, а саме: заміна воріт, після буревію, завезення плівки та відпрацьовки для благоустрою території.

Адміністрація ДНЗ 110 сподівається на подальшу плідну працю. З великою повагою щирою подякою адміністрація, колектив, батьки та діти ДНЗ 110″, — написала в соцсети Людмила Андрейченко.

Таким образом, поскольку местная власть не может вовремя выделить необходимые средства в аварийных ситуациях, руководителям детских учреждений в Николаеве приходится «побираться», кто где может.

При этом заведующая Николаевского детского сада №110 считает, что виновных в возникшей ситуации нет:

«Управління ні в чому не винно, воно реально допомагає, завжди робе, просто місяць такий: нам тільки зарплатню дали в 20-тих числах, поки всі рахунки помінялися. Кожен рік таке повторюється. Це наша країна така, що заставляє міняти рахунки в січні (щоб не було підробок, крадіжок коштів)… А в міськраді, в управлінні освіти йде адекватний розподіл коштів на кожен садочок, згідно кошторису, що ми подаємо, на першочергові проблеми», — говорит Людмила Андрейченко.

Она также сообщила, что система отопления в детском саду (которому уже 50 лет) обновлена за последние годы на треть, и в дальнейшем эти работы будут продолжаться — примерно по одной группе в год будут получать новые трубы, деньги на это выделяются:

Нам вже в управлінні сказали писати клопотання на таку-то суму (на какую именно — заведующая детского коммунального учреждения, финансируемого за счет денег николаевских налогоплательщиков, говорить отказалась, — прим. редакции), щоб влітку ми могли поміняти систему опалення — на одну групу точно вистачить. Може, ще якісь меценати допоможуть. От ми влітку минулого року міняли повністю труби: ясельну групу, бойлерну, прачку. В ясельній групі нам це обійшлося в 90 тисяч гривень — це все управління освіти.. Всього вони дали в минулому році на дошкільний заклад 200 тисяч, ми все поступово міняємо.

Напомним, ранее мы писали: «Добровольно-принудительно все делается и покупается родителями», — жалуется мама детсадовца в Корабельном районе

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button