Общество

Моряки проводять Всеукраїнську акцію протесту

Вони виступають проти масштабної корупції в сфері дипломування моряків

Цей материал також доступний

На 25 січня заплановано Всеукраїнський протест – в цей день в Одесі, Києві, Херсоні, Миколаєві, Ізмаїлі, Маріуполі, Очакові пройдуть мирні протести проти масштабної корупції в сфері дипломування моряків. Крім того, одеські та миколаївські моряки планують перекриття доріг.

«Запрошуємо вас підтримати моряків в їхньому протесті проти корупційного злочинного угрупування, яке очолює Міністр інфраструктури Владислав Криклій та його бек-офіс на чолі з Віленом Шатворяном та Ігорем Щедровим. Захід відбудеться 25 січня. Початок о 9:30. В Одесі точка збору – вул. Грушевського, 39е, звідки через годину учасники відправляться на перекриття траси Одеса-Київ. В інших містах точка збору – міська адміністрація. До моряків також приєднаються представники Портофлоту, яким також перекрили можливість отримання необхідних документів та влаштували масові звільнення», — повідомляє громадська організація «Українське об‘єднання моряків».

Моряки-учасники протесту будуть виступати:

— за відставку Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту України Андрія Глазкова;

— проти корупційного злочинного угрупування на чолі з Віленом Шатворяном та Ігорем Щедровим, які мають великий вплив на міністра Криклія та інших функціонерів морської галузі;

— за розгляд та підтримку проєкту наказу Міністерства інфраструктури України про спрощення системи дипломування моряків від 2 листопада 2020 року;

— за прийняття ВРУ проєкту закону №3944, який вносить зміни до ст.51 Кодексу торговельного мореплавства України, щоб скасувати іспити для повторного підтвердження дійсності дипломів моряків зі схваленим стажем. Ця можливість передбачена в Міжнародній конвенції про підготовку моряків від 1978 року, яку Україна ратифікувала ще в 1996. Відповідний законопроєкт був зареєстрований 29/07/2020, але вже близько півроку комітет ВРУ з питань транспорту та інфраструктури відмовляється його розглядати. Учасники акції вимагають, щоб у найближчий час профільний комітет розглянув законопроєкт та виніс його на пленарне засідання!

«Корупціонери відібрали у моряків право на самостійне складання іспиту, отримання сертифікату, робочого диплома, паспорта моряка, послужний книжки, створили «КЛУБ» із 10 навчальних тренажерних центрів, в яких підняли ціни на сертифікати в 10 разів та організували величезну структуру «агентів», які збирають хабарі з моряків. За 1 місяць роботи корупційної схеми Міністр Криклій та його подільники отримують близько 6 мільйонів доларів хабарів! Саме тому 25 січня «Українське об’єднання моряків» організовує всеукраїнську акцію проти організованої злочинної групи, яка позбавляє моряків права на працю і краде їхні гроші, тим самим знищуючи морську галузь!», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

16 комментариев

  1. При зелёных коррупция достигла невиданных масштабов. Кто то помнит протесты моряков при другой власти?

    1. Взятки там всегда были но не в таких размерах как хотят сейчас. Да и официальные цены убивают

    2. «Петр Порошенко очень хитрый, омерзительный и лживый политик. Для достижения СВОИХ целей он играл двойную игру и называл это дипломатией. На самом же деле он нанес колоссальный вред своей стране. Украина не получила и не получит настоящей помощи, а вместо этого стала разменной монетой в игре против России. Порошенко подписал убийственные для Украины документы, намеренно разжигал гражданскую войну и сейчас закончить ее просто невозможно».

      «Урон для России в 60 миллиардов из-за санкций это пшик, капля в море. Россияне построили 2 газовых потока за время правления Порошенко. Это проекты на сотни лет. Они без выстрела забрали Крым и с помощью киевских идиотов развязали войну в двух регионах Украины. Эту войну уже невозможно закончить и в ближайшие 50-60 лет Украина может забыть и о НАТО, и о ЕС. Украина увязла в таких страшных событиях, что сейчас все просто хотят забыть об этом как о диком ужасе.»
      Франк-Вальтер ШТАЙНМАЙЕР

      1. Штангенциркуль - российская шлюха, которая как и Шредер, за должность в грязьпроме и жирный пенсион напишит, что скажут в кремле. Аж не удивил. По потокам? СП2 - не введён и врядли будет. Турецкий? С ним какая то беда с прокачкой объёмов. Сила Сибири? Китай просто отимел рашку не вложив туда ни копейки и не подписав никаких договоров о объёмах прокачки, поэтому он не окупится никогда. А санкции... Ну что сказать они полезны, только с импортозамещением какая-то срака. Поэтому крепитесь москалыки всё самое интересное только начинается.

        1. Ну, с Россией всё понятно. Ты лучше скажи, какая польза от Пороха была Украине? С пользой ты ж... рвал и рвёшь за него али нет?

        2. У нас, в отличии от вас росеянцев, демократия. Хочешь голасуеш за Пороха, хочешь за Зеленского. Тебе, убогому, не понятно как это разные люди могут поддерживать разных политиков и полит силы. На счёт пользы... ограничения тем, что, по мнению бенядиктовой, от Пороха не было вреда. За два года нет подписанного обвинительного акта, ни по одному из множества анонсированных обвинений. А "на 100% свой" генпрокурор Рябошапка охарактеризовал всю это возню кратко: "юридический трэш".

        3. Значит, всё-таки очко ты своё без пользы надорвал за порошенко. Сочувствую...Но, видимо, тебе нравится такая демократия. Ничего, к пенсии образумишься. Если доживёшь...

        4. У вас, кацапов, всё сводится к очку, сосалову и всяческому изврату с прочей педерастией. Это сказывается лишняя хромосома и гюндяевская скрепа?

  2. А напишут,что аХент кремля "Матроскин" руководил "Майданом моряков"))). Страна майданов)))

    1. Ты в своём вопросе дал понять что ты вообще далёк от этой темы! Во-первых моряки работают под флагом и во вторых на судах! Загугли разницу между судном и кораблем и иди выпасай своих свиней!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button