Общество

У Галіцинівський громаді будують дві сучасні сімейні амбулаторії (відео)

Реалізації багатьох проєктів стала можливою завдяки співфінансуванню європейських фондів

Цей материал також доступний

У Галицинівській об’єднаній територіальній громаді — чергові оновлення. Так, у селах Галицинівка та Лимани до кінця 2021 року планують збудувати дві нові сучасні амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Крім того, у планах — модернізувати медичний заклад у селі Лупареве.

Нині представники влади та бізнесу об’єднують зусилля, щоб протидіяти коронавірусній хворобі. Нещодавно за благодійні кошти було куплено два нових кисневих концентратори.

— Тепер ми зможемо забезпечити хоча б чотирьох пацієнтів — якщо буде така необхідність, то зможемо проводити повноцінну корекцію гіпоксії, тобто кисневої недостатності. Нам потрібно бути готовими.

І важливо, що в цій громаді лікарі відчувають підтримку з боку місцевої влади. Наприклад, не кожен центр первинної медико-санітарної допомоги в сільській місцевості може похвалитися лабораторією для медико-хімічних аналізів крові, а у нас це є, у нас це зробили. Також плануємо встановити апарат ультразвукової діагностики. Лікар, який буде проводити обстеження людей, вже проходить навчальну підготовку, — розповів Андрій Аліфанов, головний лікар Галицинівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Голова Галицинівської громади Іван Назар каже, що реалізація багатьох проєктів стала можливою завдяки співфінансуванню європейських фондів. Один із таких проєктів — підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією COVID-19.

Більш детально про розвиток Галицинівської громади — у відеосюжеті «Суспільного»:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. ХОЧУ лично встретиться с Ольгой но не имею ее телефон и не знаю точно на какой даче она проживает и этот приют где находится у меня пропала собака и я надеюсь её найти в этом приюте. спасибо заранее за нужную мне информацию

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button