Происшествия

За борг у 100 гривень: в Миколаєві троє молодиків пограбували інваліда

Грабіжників оперативно затримали

Цей материал також доступний

На спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в Центральному районі м. Миколаєва сусіди чують бійку та крики на допомогу. 2 наряди реагування прибули на місце за лічені хвилини, — повідомляє Управління поліції охорони в Миколаївській області.

«Ми зайшли до приватного будинку. Побачили розбите вікно. В кімнаті сидів власник весь в крові. Біля нього дружина надавала йому першу допомогу», — розповідає поліцейський — водій наряду реагування поліції охорони сержант поліції Олександр Ільчук.

Поспілкувавшись із постраждалим, який виявився інвалідом 2-ї групи, поліцейські з’ясували обставини пригоди.

«Він розповів нам, що троє невідомих перелізли через паркан та розбивши вікно проникли до житла. Поки його дружина була у ванній кімнаті, а мати встигла піти до сусідів, ті його побили. Забрали тюнер, кабеля, праску, сковорідки. Не знайшовши грошей забрали картку. Також, намагалися викрасти телевізор, але коли почули, як дружина викликає поліцію, втекли», — розповідає молодший інспектор наряду реагування поліції охорони старший інспектор Ігор Ільчук.

Обійшовши територію, наряд реагування помітив схожого за описом заявника чоловіка. У нього знайшли тюнер. Він зізнався у своїх діях та повідомив поліцейським охорони адресу, де мають бути ще двоє.

Приїхавши на вказану адресу, правоохоронці затримали другого чоловіка, у якого в рюкзаку виявили викрадені кабеля. Їх доставили до районного відділу поліції.

«Після ми продовжили патрулювати і о 00:15 помітили третього нападника біля його будинку. Затримали та привезли до відділу поліції», — розповідає молодший інспектор наряду реагування поліції охорони старший сержант поліції Агамір Бадалян.

Всіх трьох затримано та доставлено до Центрального ВП ГУПН в Миколаївській області. Розпочато кримінальне провадження за 3 ст. 187 ККУ «Розбій» — поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

Чоловікам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Вони зізнались поліцейським, що родину постраждалого знають.

«Вони нам повинні були провернути 100 грн! Ми ввечері випивали, поговорили, зібрались і пішли на справу. Чого чекати?», – зізнаються затримані.

Пізніше з’ясувалось, що двоє чоловіків 1991 р.н. мають судимості за ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження», ст. 185 «Крадіжка» та ст. 185 «грабіж». Перший вийшов 2019 року, інший на початку цього року. Третій, 1990 р.н., судимостей не мав. Всі проживали разом, не працюють. Двоє з них – брати.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. А зачем лица скрывать,пускай страна знает своих героев. И тем более с каких это пор Корабелов инфо,знает что такое прятать лицо и не указывать фамилии ? У Вас что штат поменялся ???

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button