ОбществоПолитика

Крізь шалений тиск і політичні інтриги: здобуття і перемоги Вікторії Москаленко як голови облради (Відео)

Надано звіт роботи за останні 5 років

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко в програмі «Добрий вечір» розповіла про багато цікавих (а подекуди й шокуючих) моментів, які вона зустрічала під час своєї плідної діяльності на цій відповідальній посаді, а також надала звіт про виконану роботу за всі п’ять років боротьби за покращення життя мешканців Миколаївщини.

«Зараз я обертаюсь і дивлюсь на те, що зроблено за останні 5 років обласною радою під моїм керівництвом – це колосальна робота!

За підсумками роботи можу сказати, що 5 років тому у нас не було 93 шкільних автобуса в районах для потреб навчальних закладів;
у нас не було 60 футбольних полів зі штучним покриттям для занять спортом;
у нас не було оновлених карет швидкої допомоги – це 24 авто;
5 років тому у нас не було навіть розуміння стосовно оновлення технічного оснащення шкіл: комп’ютери, ремонти приміщень, їдалень.

Ми створили інклюзивні центри освіти, адже 5 років тому ніхто не знав, що таке інклюзія, – дитина з інвалідністю може вчитися в школі.

Якщо говорити відверто, ніхто тоді не переймався питанням доріг обланого значення, а це 3400 кв.м., які ми не розуміли, хто повинен ремонтувати. Ми на місцях втілювали реформу команди П. Порошенка.

5 років тому на території області була лише одна створена ОТГ – Куцурубська. До теперішнього часу кожен депутат брав участь в аналізі економічної спроможності для громад», — розповідає Вікторія Вікторіна.

Торкнувшись хвилюючої всіх теми медичного забезпечення, голова облради зазначила:

«Щодо медичної галазі, то ми працювали в момент реформ. Сьогодні ми маємо 14 побудованих амбулаторій, передані автівки Renault Duster для кожної амбулаторії, колосальне оновлення амбулаторій – це першочергова необхідність для первинної ланки медицини. Ми здійснили важливу роботу з реорганізації наших лікарень в комунальні неприбуткові підприємства. Це робота, яку не видно відразу, али ми чимало часу приділили цьому процесу, розробці статутів підприємств. Також я пишаюсь колосальним технічним оснащенням наших лікарень. Чого тільки вартувало нам відкриття акушерсько-гінекологічного відділення в Миколаївській обласній лікарні в 2017 році.

В кожен медичний заклад ми здійснювали придбання дорого вартісного медичного обладнання: комп’ютерний томограф для КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня», сучасний мамограф для КНП «Миколаївський обласний онкологічний диспансер», придбано рентген-апарат для КНП «Миколаївський обласний протитуберкульозний диспансер». Це ті найбільш вартісні придбання, які першими можна згадати».

Разом з колегами голова облради досягла того, що розмір коштів на здійснення депутатських повноважень було збільшено з 50 000 грн до 500 000 грн.

«Звичайно, ефективність в цьому є, тому що це дозволяє здійснити чималу кількість придбань і робіт на своїх округах. Я сподіваюсь, що ця практика залишиться і надалі, тому що вона ефективна», — каже Вікторія Москаленко.

Також вона зазначила, що величезні суми були виділені з обласного бюджету тим громадам, які мали готову проєктно-кошторисну документацію, проте в громаді був брак коштів. Таким громадам виділяли фінансування та допомагали.

Щодо доріг державного значення голова облради розповіла:

«Нами було направлено більше 64 звернень на Міністерство інфраструктури. Тому, коли сьогодні я чую звіти від представників політичної партії «Слуга народу», що їм це вдалося, можу сказати, що це неправда, бо за півроку не можна відремонтувати 80 км доріг, потрібна виготовлена проєктно-кошторисна документація.

В 2018 році я підтримувала мітинг людей й разом з ними ми перекривали трасу Н-14. Тоді мені пролунав дзвінок з приймальні Гройсмана з питанням, що навіщо Ви йдете проти нас як представник влади, обраний від ПП «Блок Петра Порошенко»? Я відповіла, що Ви як власники повинні звертати увагу на дорогу державного значення. Тоді нам вдалося отримати 500 млн грн. на ремонт доріг.

Та ж сама ситуація з дорогою Н-11. Мною була скликана сесія, ми змогли в межах чинного законодавства проконтролювати проведення тендеру».

Вікторія Москаленко акцентувала увагу й на інших важливих речах, які дозволили врятувати багато людських життів:

«Кожні проведені 39 сесій, враховуючи шалений тиск, це була маленька перемога для громад. Навіть за часів політичних інтриг ми проголосували за прийняття Порядку про надання матеріальної допомоги на обстеження та лікування важкохворих дітей. Миколаївська обласна державна адміністрація не дозволяла цього зробити, вказуючи, що буде відкрита скринька Пандори. А сьогодні це 57 дітей, які отримали допомогу до 500 000 грн на лікування. Дякую, що депутати це підтримали. Це не просто статистика, а дитячі життя.

Ми придбали дороговартісний аналізатор оннкогематологічного відділення Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні. Як зауважив лікар гематолог – це дозволить врятувати сотні життів. Такий аналізатор сьогодні є лише в клініці «Охмадит» та в Національному Інституті раку. 12.06.2020 я поставила умову голові ОДА, що не вийду на сесію, якщо в бюджеті не буде передбачено придбання аналізатору.

В радіологічне відділення онкодиспансеру було придбано обладнання, яке дозволяє проводити лікування новим сучасним методом і потреби в мешканців їхати за цією послугою до інших міст нема.
Пишатися є чим!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button