Общество

Вчили демократії вчителів у Корабельному районі

19 та 20 серпня на базі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №29, яка розташована у Корабельному районі, відбувся всеукраїнський тренінг для шкіл-учасниць інноваційного освітнього проекту «Пілотування формування та оцінювання громадянських компетентності у базовій школі», який проходив за підтримки Програми освітніх реформ в Україні «Демократична школа».

Як повідомили «Корабелов.Инфо» організатори тренінгу, вступна сесія була у створеному завдяки шкільній спільноті «зеленому класі». Тренери програми Наталя Герасім, Галина Ломакіна, Сергій Моїсеєв привітали учасників з початком роботи на дводенному тренінгу і побажали, щоб він виправдав усі очікування.

Директор школи Лариса Грицюк ознайомила з історією закладу і розповіла що локація «зелений клас» була створена в рамках роботи у програмі «Демократична школа», а на час дії карантинних обмежень він стане незамінним для реалізації безпечного навчального процесу.

«Наші вчителі — справжні бджілки-трудівниці — зробили все щоб безпечно відновити навчання після карантину, проводячи частину уроків на свіжому повітрі» — зауважила директорка.

Свою роботу команди розпочали з вправи «Рушничок» за час якої презентували себе і свої захоплення, познайомилися один з одним. Вправа «Купина» допомогла згуртувати учасників і налаштувати на командну роботу. Педагоги сформували очікування від дводенного тренінгу (для себе, школи, професії).

Гарно поспілкувавшись гості відправились на екскурсію закладом. Знайомство з досвідом школи відбулося під час майстер-класів вчителів. Представники інших закладів теж долучились до спілкування розказавши про свої кроки у проекті та інсайти, які отримали під час його реалізації.

Завершився перший день обговоренням сутності та етапів проектів розвитку громадянських компетентностей.

Другий день тренінгу був присвячений моделюванню проектів для розвитку громадянських компетентностей та їх презентації, а також плануванню діяльності закладів згідно реалізації етапів проекту. По завершенню навчальних сесій учасники програми отримали чіткі траєкторії розвитку найцікавіших проектів для освітніх закладів і натхнення для втілення їх у життя.

В рамках рефлексії, по завершенню занять, вчителі поділились враженнями від роботи у тренінгу. Багато учасників наголосили що в школі панує дуже приємна атмосфера, яскраве креативне оформлення освітнього простору налаштовує на роботу і рух уперед, а привітність вчителів закладу створює приємне середовище для спілкування. Сповнені нових сил і прагнень учасники відправились у свої заклади з новими ідеями і натхненням до роботи.

Колектив Миколаївської школи І-ІІІ ступенів № 29 висловив вдячність Європейському Центру імені Вергеланда, національному координатору Програми «Демократична школа» Христині Чушак, менеджерці проекту «Пілотування формування та оцінювання громадянських компетентності у базовій школі» Ользі Донець і тренерам Програми «Демократична школа» за навчання і співпрацю у реалізації освітніх проектів, а також за довіру педагогічному колективу закладу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Ох, напрасная эта работа -
    Из болота тащить бегемота.
    Ведь ему совсем неохота
    Покидать родное болото.

  2. Статья ни о чем. Какие такие громадянськи штуки и какую демократию они там втюхивали, хоть бы пару слов что ли описали. А так пропаганда и море воды, как в курсовых студентов.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button