ОбществоСтатьи

"Ми лише фрагмент краху Російської імперії. Попереду в українців - роки й роки Вітчизняної війни", - Портников

Український журналіст, письменник і публіцист, телеведучий, автор аналітичних статей Віталій Портников пише:

«Зеленський запевняє, що існують шанси для закінчення війни на Донбасі вже цього року. Але Зеленський обманює і самого себе, і своїх виборців. Ніяких шансів для закінчення війни немає ні у цьому році, ні у доступному для огляду майбутньому. При цьому Україна — лише частина війни, яку веде путінський режим, а зовсім не її центр.

Зеленський і його виборці — люди, позбавлені інстинкту державників — просто не здатні зрозуміти причин, через які Путін веде цю війну.  Вони не здатні зрозуміти, чому у цій війні російського президента підтримує велика частина його співвітчизників.  Для Путіна війна з Україною — священна війна.  Війна за відродження Російської імперії, частиною території якої є українські землі.  Путіну не потрібен Донбас.  І навіть Крим не є таким важливим, як контроль над усією Україною.  І Донбас, і Крим — це лише частина інструментів по дестабілізації ситуації у нашій країні з метою її поглинання.  І обстріли на Донбасі, і навіть припинення цих обстрілів на час — теж частина інструментів.  Не більше того.  І це потрібно розуміти.  Як потрібно розуміти, що якщо нашою країною продовжать керувати безвідповідальні популісти, якщо ми залишимося заручниками інфантилізму виборців Зеленського, Україна не зможе зупинити війну і тим більше її виграти.

Запорука нашого успіху — в тому, що ми лише фрагмент краху Російської імперії.  Хоче того Зеленський чи ні, йому доведеться воювати довго і наполегливо.  Хочуть того виборці Зеленського чи ні, їм доведеться воювати довго і наполегливо. Така логіка історії, яку не змінять жодні вибори, ніяка безвідповідальність 73 відсотків. Конфлікт з Росією — це наше минуле, сьогодення й найближче майбутнє.

Імперія розповзається на очах.  Путін намагається зшити її кривавою ниткою в Україні, а вже тріщать шви у Білорусі.  Знову пришиє Білорусь — вибухне Північний Кавказ, остаточно піде Казахстан.  І так — без кінця, до остаточного демонтажу імперії, до її перетворення на національну державу російського народу.  Путін, як людина неосвічена та його співвітчизники, виховані у шовінізмі, просто не можуть усвідомити причин того, що відбувається.  Вони вірять, що це Захід не дає їм повернути імперію.  І вони воюють із Заходом на нашій з вами землі.

Але те, що є мертвим, померти не може.  Російська імперія загине не тому, що ми зможемо домовитися з Путіним, а тому, що у Кремля не вистачить сил для її відновлення — а нічим іншим в Москві займатися просто не вміють.  Москва не впорається, хочемо ми цього чи ні.  Але це станеться зовсім не цього року і навіть не наступного.  Попереду в українців — роки й роки Вітчизняної війни».

espreso.tv

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Прочитала "Зеленський і його виборці — люди, позбавлені интеллекту)" Хоча, близько до правди

    1. Какая разница (тм), если они не мозгом выбирали, эмоциями. Им, тупым наивным идиотам, показали Сватов дебилизирующих, где украинцы такие потешные шароварные типажи, им показали Слугу Народа (кстати первый в обиход этот оборот ввёл Сталин, отличный пример для подражания) где "кортежи - нах, госдачи - нах", и эти замученное нищетой и собственной глупостью и инертностью быдляки и побежали отдавать свои голоса за "хорошего парня", совершенно забывая, а то и не зная, о том что хороший парень не профессия, да и на госдаче с охраной дела получше, а то многие ему не поняньчить внуков желают.
      Украина два года назад у этого недоразумения "жопу Европе подставляла" за кредиты, а теперь транш на 1.2 лярда евро отмечается чуть ли не главной победой этого неквалифицированного сброда "хороших парней". Балаболить не мешки ворочать. Из-за этих отбросов-избирателей, которые и свою-то жизнь в порядок привести не могут, будут потерпать и люди вменяемые, активные. Первый вопрос у меня теперь на собеседовании - за кого голосовали на выборах и почему, если за зелёную массу, то пара вопросов для виду и адьё, неудачники, ищите у зелёной шмары работу.
      Быть избирателем зеленого сцыкуна и его кодлы - стыдоба и вовек не им отмыться от этой грязи. От многих таких избавился в своём окружении, чего и вам желаю.

      1. О, да. Была и у меня подобная практика выявления откровенных дибилов на собеседовании.
        "Почему на Донбассе война"? "Кто виноват?" ну, и контрольный "Чей Крым?" (но до него не доходило - слишком много выучили правильный ответ)

        Наблюдать, как у "кажущегося адекватным" специалиста "мутнеют глаза и включается телевизор" и начинает вещать новости Медведчука или из росии напрямую - это было бесценно. Как будто ты психиатр, а перед тобой пациент.
        Меня хватало на пару минут и - нах.
        "у нас процесс подбора сложный, еще нужно передать ваше резюме службе безопасности, блабла, - мы вам перезвоним"

        1. Кончай травить! Какое собеседование на чистку унитазов или укладку плитки? Ты что, забыл, где и кем работаешь?

        2. Так вони крiм того, що позбавленi iнтелекту, - ще й заздрять усiм навкруги, хто живе на iх думку краще та скрiзь намагаються насрати, як можуть.

  2. В словах автора статьи, ни слова правды, не привели Господь такого сценария! Всё будет по другому, так как предначертанно! А всех желающих "вітчизняной війни" отправить на половину, в Карпаты пусть там воюют, и не отправляют своими словами пространство!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button