Общество

Тонкощі вибору сухого корму: на що звертати увагу

Вибираючи корм для собак, більшість покупців зважає на його популярність. На їх думку, чим більше розрекламований товар, тим він більш якісний. Друга помилка – покупка найбільш дешевого варіанту. Така суміш не зможе забезпечити домашнього улюбленця необхідною кількістю поживних речовин.

Чи можна змішувати корм з натуральними продуктами?

Перше, що повинен запам’ятати власник тварини, – не можна змішувати суху суміш і натуральну їжу. Інакше на собаку чекають розлади шлунку та різні захворювання шлунково-кишкового тракту. Це пов’язано з різними видами шлункового соку, який виділяється при споживанні сухого корму та натуральної їжі.

Також важливо враховувати вік і попереднє харчування тварини. Цуценята, які переходять на суміш від молока, повинні споживати м’які гранули зі збільшеним вмістом білків, мінералів та вітамінів.

Якщо придбано цуценя, яке уже їсть корм, то важливо уточнити у попереднього власника тип суміші, який воно споживало. Для переводу на інший корм буде потрібно не менше місяця: нову їжу додають невеликими порціями. Це робиться для здоров’я цуценяти.

Якщо собака харчувалася натуральною їжею, то перехід на сухі суміші варто проводити під суворим наглядом за станом здоров’я домашнього улюбленця.

Вибір собачого корму по потребам

Немає універсального типу харчування для всіх собак. При виборі їжі власнику тварини доведеться враховувати:

  • вік собаки;
  • породу;
  • смакові переваги;
  • наявність захворювань.

Відомі бренди випускають їжу не тільки для цуценят та дорослих тварин, але і для старих собак. Відповідальні виробники випускають корми для різних порід, а менш відповідальні просто ділять продукцію в залежності від розмірів тварини.

корм для собак

При наявності захворювань потрібна особлива дієта, тому використовується спеціальна їжа. Строки такої дієти призначає ветеринар. На щастя, виробники кормів добре знають можливі проблеми зі здоров’ям у тварин, тому виготовляють спеціальне харчування.

Смакові переваги також важливі. Одні собаки полюбляють м’ясо, інші – рибу або птицю.

На правах реклами

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button