Экономика

АМПУ і ЄБРР підписали Угоду про спільну розробку проектів концесії двох стивідорних компаній, у тому числі "Ольвії"

27 листопада 2017 року в м. Лондон (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) між Адміністрацією морських портів України (АМПУ) та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) було підписано Угоду про фінансування розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проектів концесії ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» і ДП «Херсонський морський торговельний порт».

Про це повідомили на сайті Міністерства інфраструктури України.

Угоду підписано в присутності Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, який зазначив, що ЄБРР зобов’язується покрити витрати на технічну допомогу в організації зазначених концесійних проектів, а також на підготовку справедливих і прозорих конкурсів для залучення приватних інвесторів до передачі в концесію двох державних стивідорних компаній.

«Я вдячний ЄБРР та іншим міжнародним партнерам, які вірять в те, що Україна змінюється, і що ми готові гарантувати чесні і прозорі правила на ринку. Переконаний, великі концесійні проекти в українських портах — питання найближчої перспективи», — наголосив Володимир Омелян.

«Ми доведемо, що за цим велике майбутнє». Міністр інфраструктури
України — про державно-приватне партнерство

«Реалізація концесійних проектів в морській галузі є логічним продовженням портової реформи, розпочатої в 2013 році. Розробка ТЕО і конкурсної документації на високому професійному рівні спільно з провідними міжнародними фінансовими організаціями стане запорукою прозорості конкурсу та економічної обґрунтованості концесії державних стивідорів. А успішна реалізація пілотних для галузі проектів створить основу для довгострокового інвестування в розвиток портів на зрозумілих і взаємовигідних умовах як для бізнесу, так і для держави. Тільки за попередніми розрахунками, передача двох держстивідорів у концесію буде сприяти збільшенню вантажопотоку не менше, ніж на 5,5 млн тонн і залученню інвестицій в обсязі до 140 млн дол. США», — зазначив керівник ДП «АМПУ» Райвіс Вецкаганс.

Як повідомлялося раніше, 14 листопада 2017 року Міністерство інфраструктури України та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підписали Меморандум про взаєморозуміння, відповідно до якого IFC надасть допомогу в структуруванні трьох пілотних проектів концесії, серед яких проект концесії ДП «Стивідорна компанія «Ольвія».

Нагадаємо, ми писали:

«Настроены оптимистично». Международные партнеры — о пилотном проекте по передаче в концессию спецморпорта в Корабельном районе Николаева;

«Ми доведемо, що за цим велике майбутнє». Міністр інфраструктури України — про державно-приватне партнерство

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button