Происшествия

Миколаївська кіберполіція знайшла шахраїв, які ошукали людей на понад 300 тис. грн

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими підрозділами ГУНП в Миколаївській області та під процесуальним керівництвом органів прокуратури задокументували протиправну діяльність трьох груп осіб, причетних до шахрайських дій.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області, впродовж 2019-2020 років зловмисники використовували торгівельні інтернет-майданчики, популярні соціальні мережі та месенджери для ошукування громадян, розміщуючи оголошення та рекламу про продаж неіснуючого товару за значно заниженими цінами.

У рамках проведених заходів поліцейські викрили шахрайські схеми з продажу паливно-мастильних матеріалів агропідприємцям, а також під виглядом роботи інтернет-магазинів продажу одягу, побутової техніки, спортивних товарів.

Для конспірування своєї злочинної діяльності шахраї використовували банківські картки, що були оформлені на підставних осіб, та фейкові аккаунти у соціальних мережах та мессенджерах.

У ході санкціонованих обшуків у Миколаєві та області, що проводились за раніше розпочатими кримінальними провадженнями за ст. 190 КК України «Шахрайство», правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та сім-картки мобільних операторів.

Також поліцейські встановили наявність облікових записів, що підтверджують факти злочинної діяльності. Наразі речові докази направлені на експертне дослідження.

За попередніми підрахунками правоохоронців, за викритими шахрайськими схемами зловмисники завдали збиткам ошуканим громадянам із різних регіонів країни на суму понад 300 тис. грн.

У результаті проведених заходів одній особі слідчі повідомили про підозру у вчиненні шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Вирішується питання щодо повідомлення іншим причетним особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 КК України. Слідство триває.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button