Общество

"Наша свята порадниця": мешканці Корабельного району виповнилося 100 років

Свій 100-річний ювілей відсвяткувала довгожителька Корабельного району міста Миколаєва Колесніченко Марія Денисівна.

Народилася вона в 1920 році у селі Антонівські хутори Скадовського району Херсонської області у багатодітній (8 дітей) родині, була наймолодшою в сім’ї. Багато поневірянь випало на її долю, пережила трагічний голод 1933 року, в якому помер її батько та двоє братів. Була наполегливою, закінчила учительські курси, а після війни педагогічний інститут в Миколаєві, працювала вчителем початкових класів на Тернопільщині, де і зустріла свою долю – чоловіка Колесніченка Івана Максимовича. В сім’ї народилися троє синів.

В 34 роки Марія Денисівна залишилася вдовою з трьома маленькими дітьми на руках і повернулася в Миколаївську область (с. Жовтневе), продовжувала працювати вчителем, дітей піднімала сама, всі трьом синам дала вищу освіту.

У ювілярки — дружна велика родина, 5 онуків та 6 праонуків, котрі шанують, люблять і бережуть свою матір, бабусю, прабабусю. «Наша свята порадниця» — так з любов’ю називають її рідні.

Марія Денисівна має 44 роки стажу, нагороджена медаллю «Ветеран праці», грамотами районного та обласного відділу освіти.

25 травня ювілярка отримала вітальні листи від голови ОДА Олександра Стадніка та міського голови Олександра Сєнкевича. Крім подарунка, представники відділення Корабельного району міського територіального центру передали жінці святковий торт та квіти від місцевих підприємців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button