Общество

"Життя - не комп’ютерна гра, "перезавантажитись" не вдасться", - священник закликав мешканців Корабельного залишитись вдома на Пасху

Настоятель храму Святих Апостолів Петра і Павла (Православної Церкви України), що розташована на вул. Тернопільській у мікрорайоні Балабановка, протоієрей отець Іван закликав вірян бути розсудливими та постаратися залишитися вдома у найближчу неділю, в свято Пасхи.

«Отож, уважайте, щоб поводитися обережно, не як немудрі, але як мудрі, використовуючи час, дні бо лукаві! Через це не будьте нерозумні, але розумійте, що є воля Господня». (Еф. 5:15-17)

Говорю по простому. Є дві основні причини залишитись на цю Пасху вдома. Перша — поберегти здоров’я своє і своїх рідних. Друга, не менш важлива, як на мене, — не дати нагоди звинуватити церкву в розповсюдженні вірусу. Господь бачить нашу потребу і, через віру і щиру молитву, благословить нас і в наших домівках. Добре зробить той, хто залишиться вдома.

Чи осудимо тих, хто схоче піти до церкви. Ні, не осудимо. Але і до Вас прохання. Дотримуйтесь карантинних вимог, адже це зовсім не важко.

Будьте розсудливі, життя не комп’ютерна гра, «перезавантажитись» не вдасться. Залишайтесь вдома і не журіться, і не сумуйте, бо Господь наш Ісус Христос потішає нас: «Сумувати ви будете, але сум ваш обернеться в радість!» (Ів. 16:20). Благодать Господа нашого Ісуса Христа, і любов Бога й Отця, і причастя Святого Духа нехай буде зо всіма вами! Амінь. (2 Кор. 13:13)», — написав священник Іван Дідух на своїй сторінці у «Фейсбук».

Зазначимо, що сьогодні, 17 квітня, у храмі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася вечірня страсної п’ятниці з виносом плащаниці. Про це повідомив місцевий мешканець Віктор Мних.

«…Богослужіння через гучномовці транслювалася назовні, а люди стояли на церковному подвір’ї. У храмі залишалися окрім священика лише свічниця і кілька півчих. Всі люди були у масках. Звичного хресного ходу навколо храму теж не було. Для поклоніння (без прикладання) плащаниці люди почергово заходили до храму і виходили з храму через бічні двері.

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію в місті, настоятель закликав людей по можливості не приходити до храму на Пасху…», — написав Віктор Мних і опублікув в соцмережі відповідні фото.

Нагадаємо, ми писали, як у Корабельному районі в 2019 році святкували Вербну неділю:
“Людина, яка не має любові, не має голосу” (Відео)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Ванёк правильную тему задвигает!

    А вобще, отец Иван самый лучший из священников Николаева, который всегда бОльше думает о прихожанах, а не о своей мошне.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button