ОбществоТема дня

До церкви можна заходити по одному: як відсвяткують Вербну неділю та Пасху в Балабанівці

Настоятель храму Святих Апостолів Петра і Павла (м. Миколаїв, Корабельний район, мкрн Балабанівка) протоієрей отець Іван розповів на своїй сторінці у «Фейсбук» про порядок проведення богослужінь на Вербну неділю, Страсний тиждень та Великдень:

«На вимогу Постанови Кабінету міністрів України, якими впроваджені посилені заходи карантину та за рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) рекомендовано вірним у ці дні брати участь у богослужіннях у домашніх умовах. В церкві богослужіння будуть відбуватись без присутності людей.

До церкви можна заходити по одному чоловікові, щоб подати прохання на Літургію чи поставити свічки. Люди, які будуть знаходитися на прихрамовій території, повинні дотримуватись карантинних норм (захисні маска чи респіратор, дистанція між людьми не менше 2 метрів).

Хресних ходів з Плащаницею, та Пасхального не буде. Доступ до Плащаниці — по одній людині, з дотриманням санітарних норм. Перед Плащаницею робимо поясний поклон без цілування та дотиків.

Дозволяється вірним на Вербну неділю та Великдень окропити вербу та пасхальні страви свяченою водою, після прочитанням відповідних молитов під час онлайн-трансляції.

Хто ж вирішить прийти на освячення до церкви, прохання не приходити цілими родинами, не брати з собою дітей. Літнім людям також краще залишитись вдома. Освячення буде відбуватись по наступній схемі: заходимо в центральні ворота, при потребі беремо свічки, підходимо до священика для освячення, виходимо в бокові ворота. На вулиці прохання дотримуватись карантинних норм (відстань 2 метри). Для індивідуальної молитви церква відкрита кожний день з 08:30 до 13:00.

Сприйміть ці обставини не як боягузтво чи зраду віри, а як жертвенність по відношенню до інших. «Бо любов Христова обiймає нас» (2 Кор 5:14). Пройде це все, і ми зможемо разом «єдиними устами і єдиним серцем» прославляти Господа нашого Ісуса Христа в наших храмах.

12 квітня – 09:00 Літургія. Опісля освячення верби.
16 квітня – 09:00 Літургія. 18:00 Страсна утреня з читання 12 Євангелій.
17 квітня – 09.00 Царські часи. 17:00 Вечірня з виставлення Плащаниці.
18 квітня – 23:00 Надгробне.
19 квітня – Великдень. 00:00 – Пасхальна утреня. 01:30 – Святкова Літургія.

Освячення пасхальних страв буде відбуватиметься в суботу 18 квітня з 16:00 до 20:00. В Пасхальну ніч після Пасхальної утрені, та після Святкової Літургії — до 13:00 неділі.

Вибір іти чи не іти до церкви, звичайно, за Вами. Але прохання поставитись до цієї ситуації зі всією відповідальністю.

З любов’ю у Господі настоятель храму прот. о. Іван».

Нагадаємо, ми писали в минулих роках: “Ми повинні змінитися, і світ навколо нас також почне мінятися”, – у Корабельному районі відзначили Яблучний Спас (ВІДЕО);

Дзвони сповістили про Воскресіння Христове. Як віряне Корабельного району святкували Пасху;

“З Божою допомогою ми вистоїмо”: в храмах Корабельного району відзначили День Покрови Пресвятої Богородиці

Читайте також:
Коронавирус: Зеленский призвал украинцев отпраздновать Пасху дома и не ходить в церковь

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Заработок в опасности, святые отцы ищут лазейки как бы срубить капусты с лохов, ой, простите, с верующих.

    1. Бред пишите?. Отца Ивана знаю лично, это лучший батюшка из которых видела. Дай Боже, ему здоровья. И уверена на 200%, что он действительно служит людям, т.к.выстроил храм, а не дворец себе, как многие.. И под моим постом многие кто его знают лично подтвердят

      1. Служит людям тот, от службы которого есть польза людям. Сможете назвать пользу людям измерянную в единицах измерения вроде килограмм, метр, кубометр, киловатт которую принес этот мужик в платье с своими дурацкими увещеваниями?

        1. Так от тебя толку тоже нет.Зря только землю топчешь.

        2. Очередной религиозный пустомеля. Может ты ответишь на простой вопрос сколько же этот мужик в платье принес пользы людям своими увещеваниями? Давай подведи принятые единицы измерения под его махание кадилом.

      2. Как хорошо что за тебя в жизни думает и делает батюшка, ты его кормишь, а он думает. Вопрос: кто из вас лох?

  2. если дюди готовы платить попам деньги - значит им это нужно. вопрос в необразованности биомассы, которая предпочитает верить в непорочное зачатие и иную хренотень, а не научным фактам.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button