Общество

До уваги військовозобов’язаних і призовників з Корабельного району, які прибувають із закордону!

У зв’язку з масовим поверненням громадян України із-за кордону та на здійснення заходів превентивного характеру щодо виконання правил військового обліку громадянами України, Корабельний районний військовий комісаріат надає роз’яснення з питання виконання правил військового обліку, взяття на військовий облік або виключення з нього.

Відповідно до норм статті 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», вимог Постанови КМУ №921 від 07.12.2016 року, взяттю на військовий облік призовників та військовозобов’язаних у районних (міських) військових комісаріатах підлягають громадяни України, які прибули з інших місцевостей (адміністративно-територіальних одиниць) України із-за кордону на нове місце проживання або набули громадянства України, і згідно Закону підлягають приписці до призовних дільниць (стосовно призовників) або підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних.

Призовники та військовозобов’язані після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в 7-денний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за 3 дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку ЗА ОСОБИСТОЮ ПРИСУТНІСТЮ за умовами наявності паспорта громадянина України та військово-облікових документів.

Громадяни України, які вибувають за межі України понад три місяці, повинні ЗНЯТИСЯ з військового обліку з наданням підтверджуючих документів, а після повернення в Україну повинні ВСТАТИ на військовий облік та перебувати на ньому за місцем постійного проживання та реєстрації.

Виключенню з військового обліку підлягають ті особи, які припинили громадянство України.

У зв’язку з функціонуванням Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних та з метою попередження виникнення проблемних питань під час перетину кордону, неухильного виконання законодавства громадянами України з питань військового обліку військовозобов’язаних і призовників, Корабельний районний військовий комісаріат звертає увагу громадян на дотримання визначених законодавством правил.

За отриманням більш детальної інформації звертайтеся за телефоном  (0512)-64-53-00.

Читайте новини першими

Связанные статьи

10 комментариев

      1. Всё верно , пусть поднимут жопы все комиссариаты и пистуют путена побеждать. Там их дофуя шарится. И блядей заберите с военкоматов с собой

      2. я давно в свое время отслужил и не призывного возраста , а ты не ссыкун иди защищай родину , а не сидишь не сцыкло чиркаешь здесь !!!!!

        1. так ты хочешь сказать,что ты еще и великовозрастное сцыкло?

        2. Да , пусть будет , как ты пишешь , ты еще не ушел служить ?????? Вперед !!!!! Чего ты еще все пишешь , не сцыкло ?????

        3. Для тебя я великий , думал одна здесь идиотка на сайте , нет оказуется есть придурок не лучше , который так все защищать рветца отчизну и все никак !!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button