Происшествия

В Николаеве - массовое отравление военнослужащих

На Широколановском военном полигоне под Николаевом произошло массовое отравление военнослужащих.

Об этом «Новостям-N» сообщил источник в военной прокуратуре.

Жалобы от военнослужащих на плохое самочувствие, высокую температуру и диарею начали поступать еще в среду, 11 марта. К вечеру четверга количество заболевших по разным оценкам составило от 15 до 20 человек. Более точную цифру выяснить не удалось — военные тщательно скрывают все обстоятельства происшедшего.

Пострадавших доставили в Николаевский окружной военный госпиталь — только за вчерашний день госпитализировано около 10 человек. Поначалу было подозрение на дизентерию, однако затем врачи поставили диагноз «острый гастроэнтероколит».

Ситуация с заболевшими военнослужащими оказалась настолько серьезной, что вчера для выяснения всех обстоятельств инцидента в Николаев приезжал заместитель министра обороны Украины — по информации источника — Александр Полищук. Приезд замминистра не афишировался, и ночью он уехал обратно в Киев. Все обстоятельства инцидента выясняются.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. 235 Міжвидовий центр підготовки військових частин та підрозділів

    УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

    12 березня 2020 року зі скаргами на здоров’я до медичного пункту військової частини А1890 звернулися військовослужбовці, які перебувають на військовому полігоні військової частини А1890. Після надання медичної допомоги військовослужбовці були направлені на лікування до Миколаївського військового шпиталю.
    Станом на 15.00 13 березня 2020 року 10 військовослужбовців перебувають на лікуванні у Миколаївському військовому шпиталі. Стан здоров’я – задовільний, здоров’ю військовослужбовців ніщо не загрожує. Перебіг хвороби – легкий.
    За попередніми даними, результати обстеження кухарів солдатської їдальні військової частини А1890 та дослідження проб води щодо наявності збудників інфекції – не підтверджені. Таким чином, у військовій частині виключається спалах та поширення інфекційних хвороб.
    Нових випадків харчових отруєнь чи кишкових розладів у військовій частині не виявлено. Приводів для паніки немає. Ситуація перебуває на контролі керівництва Міністерства оборони України, командування оперативного командування «Південь», військової частини та військових лікарів.
    Просимо користуватись перевіреною інформацією з офіційних джерел.

    Командування військової частини А1890

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button